Maraton de vaccinare fără programare la Iaşi: Vă puteţi imuniza cu Pfizer, în perioada 14-16 mai, la UMF

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi organizează, în perioada 14-16 mai 2021, un maraton de vaccinare împotriva COVID-19, după modelul celui organizat la Timişoara. Orice persoană care a împlinit 16 ani poate veni la UMF Iaşi (str. Universităţii, nr. 16) doar cu buletinul, fără programare, începând cu data de vineri, 14 mai, de la ora 16.00, până luni, 17 mai, ora 8.00, şi va fi vaccinată cu prima doză de ser Pfizer.

Rapelul se va asigura la 21 de zile de la prima doză, în weekendul 4-6 iunie. Pentru minori este necesar un acord scris al unui părinte sau tutore legal. În această acţiune de amploare care are loc 24 de ore din 24, se vor implica, în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunităţii academice a Universităţii, de la cadre didactice şi studenţi, până la personal administrativ.

Pe esplanada UMF Iaşi va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universităţii vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare.

„Organizarea unei astfel de acţiuni de către Universitate este un pas firesc, asumat şi care arată dorinţa sinceră a cadrelor didactice, medicilor, personalului administrativ şi studenţilor de a-şi ajuta semenii să se întoarcă la o viaţă normală. Lumea trebuie să înţeleagă că nu putem să învingem pandemia dacă nu ne vaccinăm în număr cât mai mare, astfel încât să putem ajunge la procentul necesar realizării imunităţii de turmă. Aşadar, mesajul meu pentru moldoveni este: Sănătatea voastră este responsabilitatea noastră. Vino să te vaccinezi la UMF Iaşi!”, a transmis prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Maratonul de vaccinare este organizat de UMF Iaşi, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Colegiul Medicilor Iaşi, Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iaşi (OAMGMAMR Iaşi), Prefectura Iaşi, Primăria Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi şi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Sursa: Ziarul de Iași

Lasa un comentariu