Incendiu puternic de vegetație pe dealul Pietricica din Piatra-Neamț. Flăcările se extind și pot pune în pericol locuințele

Incendiu puternic de vegetație pe dealul Pietricica din Piatra-Neamț! Un incendiu masiv a izbucnit, marți seară, pe dealul Pietricica din municipiul Piatra Neamț, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, Irina Popa, pentru Libertatea.

Flăcările se extind şi pot pune în pericol zonele locuite de pe dealul Pietricica, potrivit ISU Neamț. „Este un incendiu de vegetație uscată în municipiul Piatra Neamț, pe Pietricica. Incendiul se poate propaga la locuințe și la o mănăstire”, se arată în mesajul transmis de autorități.

Pentru localizarea și lichidarea focului au intervenit, inițial, forțe de la Detașamentul Piatra Neamț. Ulterior, au fost solicitate forțe de intervenție și de la Detașamentele de pompieri din Roman, Târgu Neamț, ISU Iași și ISU Bacău. Echipajele de pompieri sosite la fața locului încearcă să oprească flăcările care se îndreaptă către case, însă vântul îngreunează intervenţia salvatorilor.

„Se lucrează pentru împiedicarea propagării focului, dar condițiile meteo sunt nefavorabile din cauza vântului puternic”, a mai transmis ISU Neamț. „Arde simbolul orașului Piatra Neamț! Trist! Dar suntem acolo să ne asigurăm că toți cetățenii care locuiesc în apropiere vor fi în siguranță”, a anunțat și Poliția locală Piatra Neamț.


Lasa un comentariu