VIDEO Incendiu la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași! A fost activat Planul Roşu de Intervenție

Un incendiu a izbucnit în această seară la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Nicio persoană nu a fost rănită. Conducerea spitalului precizează că flăcările au izbucnit într-o sală de tratamente. Se pare că incendiul ar fi pornit de la tavan, cel mai probabil de la instalația electrică.

UPDATE ”A fost verificat etajul 4. Nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii, 3 aparținători și 4 cadre medicale). Acestea au fost mutate într-o altă aripă a spitalului. Toate persoanele sunt stabile. Incendiul este localizat”, a spus ISU Iași.

”În această seară, în jurul orei 19.00, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situației de fapt. La faţa locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Prin cei evacuaţi este şi un copil intubal. El suferă de o malformaţie digestiveă. “Ora anunțării 18.54, ajungere 19.00, lichidaere incendiu ora 19.37 incendiu et. 2 sectia ATI, la spitalul de copii Sf. Maria Iasi, la locul evenimentului s-au trimis 5 ASAS, 2 ASII, 2 ATPVM, 1DESC, 3 EPA, 1 ATA, 1 TIM, mașina medic șef 1 ACPI cu 28 de subof de la Det 1 si Det 2. Din primele informatii au fost evacuate de la et 2 5 copii, 3 parinti si 6 personal medical si de la nivelul et 3 si 7 copii dintre care un intubat cu o malformație digestiva și 4 parinti, 5 cadre medicale, toți evacuați pe et 1 și 4, in stare stabilă”, se arată într-o informare transmisă presei.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Interventie. 

”Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii – zona ATI. Din primele date furnizate, până la acest moment au fost evacuate 12 persoane şi nu au fost raportate victime”, au precizat reprezentanţii MInisterului Sănătăţii. 

Lasa un comentariu