Ieşenii intră în scenariul galben. Ce restricții se anulează?

Pe fondul epidemiei de Covid-19, restricţiile impuseu au fost ridicate parţial în municipiul Iaşi începând de sâmbătă, 17 aprilie, ora 0.00. Amintim că rata de infectare în municipiul reşedinţă raportată ieri a fost de 2,72 cazuri/1.000 de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă. Prin urmare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat mai multe măsuri, printre care:

– redeschiderea spaţiilor interioare ale restaurantelor, cofetăriilor etc. în limita a 30 la sută din locurile disponibile în intervalul orar 6-22. Sunt incluse aici şi cele de alimentaţie publică din interiorul hotelurilor şi pensiunilor. Magazinele şi alte spaţii comerciale pot să funcţioneze în intervalul orar 5-21.

– accesul spectatorilor în sălile de cinema, teatru, concerte este permis de asemenea în limita a 30 la sută din locuri.

– operatorii licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc îşi pot desfăşura activitatea în cel mult 30 la sută din spaţiul pe care îl au la dispoziţie.

Barurile, cluburile şi discotecile rămân în continuare închise. Spectacolele în aer liber, organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, aniversări, mese festive etc.) şi desfăşurarea activităţii târgurilor şi bâlciurilor, rămân însă interzise. De asemenea, este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri mai mari de 6, cu excepţia cazurilor în care aparţin aceleiaşi familii.

Lasa un comentariu