Horia Alexandrescu a murit la vârsta de 74 de ani

Jurnalistul Horia Alexandrescu murit la vârsta de 74 de ani. Anunțul trist a fost făcut pe Facebook de fiica acestuia, Anca Alexandrescu.

„Tata a murit …”, a scris jurnalista Anca Alexandrescu, în urmă cu puțin timp, pe rețeaua de socializare.

Horia Alexandrescu s-a născut în București, la 9 aprilie 1947. A fost ziarist, director şi fondator al unor gazete din peisajul media de după anul 1989, autor a 6 volume de publicistică, moderator al mai multor emisiuni de televiziune, preşedinte al Fundaţiei Române pentru Jurnalism.

A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”. Horia Alexandrescu a debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul, iar apoi a devenit redactor al acestei publicaţii. Din anul 1977 a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989 a activat la secţia sport a Tineretului Liber. După anul 1989 a fost secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. În anul 1990 a înfiinţat „Sport Star”, un ziar de sport, potrivit enciclopediaromaniei.ro.

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. În 1992 a vândut toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 a părăsit ziarul înfiinţat în 1990 şi a pus bazele unui nou cotidian, Cronica Română, la care a fost şi director general. A părăsit acest ziar în anul 2001 şi a înființat cotidianul Independent.

Sursa: Observator

Citește și Certificatul verde obligatoriu în restaurante, la nunți și spectacole, în localitățile cu incidență de peste 3 la mie

Lasa un comentariu