Focar de COVID pe muntele Athos, 8 călugări au decedat

The church is in central Karyes, the capital of Mount Athos.,Image: 57391894, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Focar de COVID pe Muntele Athos. Peste 1.000 de călugări, adică mai mult de jumătate din câți locuiesc în cele 20 de mănăstriri de acolo, s-au infectat cu coronavirus. Mai mult, din cauza virusului, opt dintre ei au murit, iar zeci de călugări sunt la terapie intensivă.

Potrivit presei, doar 20% dintre călugării aflați pe Muntele Athos au beneficiat de vaccinul anti-COVID, iar imaginile filmate în ultimele zile arată că nu au adoptat portul măștii, nici distanțarea socială.

Presa elenă dă însă și exemple de mănăstiri în care recomandările sanitare sunt respectate și toți călugării sunt vaccinați. Printre mănăstirile în care au fost respectate recomandările sanitare se numără Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis, unde toţi călugării au fost vaccinaţi.

În septembrie 2020, opt călugări au fost confirmați cu COVID la o mânăstire de pe Muntele Athos, care a fost pusă în carantină.

Sursa: DiGi24

Citește și Un gălăţean s-a ales cu  lucrare penală, pentru transport de ţigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări în privinţa unui gălăţean care a fost depistat conducând un ansamblu de vehicule deşi nu deţinea un permis de conducere corespunzător. Totodată, în urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 600 de ţigarete.

Lasa un comentariu