Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenţi se mută în online

Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenţi – IPIFF va avea loc online anul acesta, pe platforma CINECLIC, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

IPIFF este organizat de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA) şi are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producţia de film independent şi profesioniştii angrenaţi în astfel de proiecte.

Directorul festivalului în acest an este regizorul Toma Enache, câştigătorul trofeului IPIFF2019 pentru Cel mai bun film artistic de lungmetraj.

Toate filmele nominalizate vor fi disponibile pentru vizionare în perioada 8 – 11 aprilie, la orice oră, pe cineclic.ro.

Gala de premiere de la Teatrul Odeon se va desfăşura fără public, pe 11 aprilie, la ora 18,00, fiind transmisă live pe pagina de Facebook a teatrului şi cea a festivalului, dar şi pe cineclic.ro.

Juriul va fi format din Manuela Cernat – critic de film şi profesor universitar, Anamaria Antoci – producător de film şi actorul Constantin Cotimanis.

În festival se vor acorda premii pentru Cel mai bun producător independent al unui film documentar, Cel mai bun producător independent al unui film studenţesc, Cel mai bun producător independent al unui film de scurtmetraj, Cel mai bun producător independent al unui film de scurtmetraj internaţional, Cel mai bun producător independent al unul film artistic de lungmetraj.

Editor: Nicolau Smaranda-Elena

Lasa un comentariu