Fără certificat de vaccinare sau test pentru românii care merg în Spania

Românii care merg în Spania cu avionul numai trebuie să prezinte, începând de luni, certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-COVID-19, întrucât România nu se mai află pe lista statelor cu risc de infectare.

Totodată, MAE precizează că rămâne valabilă obligaţia ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate, prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau al paginii de internet www.spth.gob.es.

Românii care merg în Spania nu mai au nevoie de certificat de vaccinare sau test

„În situaţia în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informaţiilor furnizate. Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinaţie. Dacă formularul va fi semnat din aplicaţie, acesta va apărea în secţiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepţiona şi un e-mail care poate fi imprimat”, arată MAE.

Aflați amănunte de pe news.ro.

Fetița de 13 ani salvată în ultima clipă din ștreang a murit la Spitalul Sf. Maria din Iași.

Fetița în vârstă de 13 ani, care s-a spânzurat zilele trecute în sediul fostului CAP din comuna Zăpodeni, acolo unde locuia împreună cu părinții, a decedat după aproape cinci zile de luptă cu moartea. 

Deși a fost găsită la timp de mama ei și resuscitată cu succes, copila a fost transportată în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Medicii de aici au decis că ar fi mai bine pentru ea să fie transferată la o unitate superioară din Iași, pentru a primi cele mai bune îngrijiri medicale. Aproape toată săptămâna, cadrele de la Spitalul Sf. Maria din Iași au făcut tot ce a fost omenește posibil pentru a-i salva viața micuței, însă fără succes, scrie ziaruldeiasi.ro.