Elena Udrea rămâne în închisoare! Cererea de suspendare a pedepsei i-a fost respinsă de către judecători

Judecătorii au decis: Elena Udrea rămâne în închisoare pentru a executa sentința de 6 ani de închisoare din dosarul Gala Bute. Astfel, pe timpul judecării recursului în casație, fostul ministru rămâne în închisoare, la Penitenciarul Târgșor.

Decizia a fost luată în urmă cu scurt timp de magistrații de la Instanța Supremă.

Este decizia momentului în completul format din 5 judecători.

Aceștia au respins cererea formulată de avocații Elenei Udrea cu privire la suspendarea pedepsei de închisoare.

„Respinge cererea formulată de recurenta condamnată Udrea Elena Gabriela privind suspendarea executării deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2019 pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 2303/1/2017. II. Ia act de retragerea cererilor de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, formulate de aceeași recurentă condamnată. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 29 iunie 2022”, potrivit minutei instanței de judecată.

Vorbim despre condamnarea la cei 6 ani de închisoare cu executare primită de Elena Udrea în dosarul Gala Bute, unde este acuzată de luare de mită și abuz în serviciu.

De asemenea, respinsă a fost și cererea cu privire la sesizările către CFR și CJUE pe care le-au făcut în același termen avocații Elenei Udrea.

Asta înseamnă că Elena Udrea va rămâne în continuare închisă în Penitenciarul Târgșor.

Elena Udrea, extrădată din Bulgaria

Elena Udrea a ajuns în 16 iunie, în România, la câteva zile după ce autoritățile bulgare au decis extrădarea sa, transmite MEDIAFAX.

Elena Udrea s-a aflat în custoria autorităților bulgare, după ce fostul ministru a fost prins în 7 aprilie, la granița dintre Bulgaria și Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”.

Fostul ministru se află în prezent în Penitenciarul Târgșor.

Sursă: observatornews.ro

Citește și: Elena Udrea a primit vizita soţului ei, la penitenciarul Târgşor:„Are încredere că totuşi se poate corecta la recurs condamnarea ei”

Lasa un comentariu