Document de identitate fals, cumpărat cu 280 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetățean din Republica Moldova, în bagajul căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă.

În data de 02 martie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui ansamblu rutier ce transporta mobilă, cetățeanul din Republica Moldova, B.O., în vârstă de 47 de ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, în bagajul personal, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia persoanei în cauză.
Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond specifice unui document autentic, fiind fals.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră, în luna august 2020, prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, contra sumei de 280 euro, cu intenţia de a obţine un loc de muncă în Italia.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Lasa un comentariu