Aur pentru Iași! Un elev de la Colegiul Național a câștigat locul I la Olimpiada Internațională de Geografie de la Paris

Sursa: 24Iasi.ro

Elevul Daniel Hanganu de la Colegiul Național Iași a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie de la Paris!

În perioada 12-18 iulie 2022, s-a desfășurat cea de-a XVIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie, la Paris. Aceasta a fost organizată și derulată online, sub patronajul Comitetului Național Geografic francez (CNFG).

Olimpiada Internațională de Geografie (iGeo) este o competiție anuală destinată celor mai buni elevi la geografie, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani. Tinerii sunt aleși dintre miile de elevi care participă la olimpiade locale, județene/regionale și naționale de geografie.

Muncă și dedicare

Etapa națională a Olimpiadei de Geografie din România din acest an a fost desfășurată la București, în perioada 25-30 aprilie 2022. Au depășit dificultățile probelor de selecție un număr de patru elevi. Aceștia, pe toată durata vacanței de vară, s-au pregătit temeinic. Au reprezentat cu cinste țara noastră, fiecare dintre ei aflându-se la final pe podiumul câștigătorilor.

Lotul României, format din patru elevi, s-a reunit la Iași, în perioada 7-12 iulie, unde avut o perioadă de pregătire intensivă, desfășurată la Colegiul Național Iași sub îndrumarea profesorilor Cornelia și Dorin Fiscutean. De peste un deceniu pregătirea teoretică și practică a elevilor care reprezintă România la competițiile internaționale de geografie se realizează la Iași.

Rezultate îmbucurătoare

Lotul României obține în acest an, în urma celor trei probe de concurs – proba teoretică, proba practică și testul multimedia, două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

O medalie de aur revine la Iași și este adusă de elevul Daniel Hanganu de la Colegiul Național Iași, îndrumat de d-na profesor Cornelia Fiscutean.

Olimpiada Internaţională de Geografie – IGeo este o competiție destinată celor mai buni elevi geografi ai lumii, o etapa mondială în cadrul căreia cei mai pasionați și talentați elevi din țările participante își pot demonstra cunoștințele, dar și deprinderile geografice practice, competiția promovând contactele profesionale în cadrul comunității educaționale geografice globale. La această ediție au participat un număr de 209 tineri pasionați de geografie, din 54 de țări.

Ediția 2023 va avea loc în Indonezia.

Sursa: 24Iasi.ro

Lasa un comentariu