Astăzi vor defila 200 de militari în centrul Iașului, fără a se organiza alte manifestări

Astăzi vor defila 200 de militari în centrul Iașului, fără a se organiza alte manifestări! Ceremonia de Ziua Națională a României va începe la ora 11.00 și va avea loc în Piața Palatului Culturii.

Astfel, după intonarea Imnului Național al României, „Deșteaptă-te, române!”, se va oficia serviciul religios și vor fi rostite alocuțiuni de către prefectul Județului Iași, Marian Grigoraș, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, primarul Mihai Chirica și reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Episcopiei Romano – Catolice.

Vor defila 200 de militari în centrul Iașului

Coroanele de flori vor fi depuse la monumentul ecvestru al domnitorului Ștefan cel Mare. Ulterior, pe strada Anastasie Panu va avea loc defilarea detașamentelor de onoare ale Garnizoanei Iași, cu un efectiv de 200 de militari.

Ca și anul trecut, din cauza condițiilor cauzate de pandemia de COVID-19, nu va fi organizat un spectacol și nu va fi oferită masa tradiţională cu fasole şi cârnaţi. Accesul publicului este însă permis cu condiția purtării măștii de protecție, a dezinfectării mâinilor și a păstrării distanței fizice de un metru între participanți.

Sursa informații: ZDI

Citește și Tricolorul va fi proiectat azi pe Palatul Culturii

De 1 Decembrie, drapelul va fi proiectat pe Palatul Culturii şi pe clădirea United Business Center 3, iar cei mici se vor putea întâlni cu Moş Crăciun la Palas, în cadrul unui program pregătit de Palas Mall.

Totodată, tot deseară, ieşenii vor putea admira decoraţiunile de iarnă care vor împodobi parcul complexului comercial şi spaţiile din interior.

Reprezentanţii Palas menţionează că au fost pregătite pentru ieşeni şi o serie de surprize autohtone şi elemente care să îmbogăţească atmosfera de Crăciun, vizitatorii având ocazia să se întâlnească şi cu personaje de epocă alături de care pot să îşi facă fotografii, scrie ziaruldeiasi.ro.

Copiii vor putea azi să îi spună personal lui Moş Crăciun ce daruri îşi doresc să găsească sub brad sau să îşi facă fotografii, în intervalul 19.00 – 21.00 Bătrânul cel Bun aflându-se în zona Atrium. „Anul acesta, îţi propunem un Crăciun Cosmic, unde bradul va lua forma unei rachete intergalactice, iar cei mici vor avea parte de surprize spaţiale şi multe alte aventuri”, explică reprezentanţii Palas.

Lasa un comentariu