Accident rutier în cartierul Dacia din Iași. O tânără de 15 ani, lovită de autobuz

Accident rutier în cartierul Dacia din Iași. În urmă cu puțin timp, în cartierul Dacia din Iași, o adolescentă a fost lovită de un autobuz CTP.

Potrivit primelor informații, șoferul autobuzului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,17 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

La faţa locului au intervenit un echipaj medical și poliţiştii rutieri. Tânără, în vârstă de 15 ani, a primit primele îngrijiri la locul accidentului.

Accident rutier în cartierul Dacia din Iași

UPDATE. „În zona Bicaz, la o trecere de pietoni, cu mașini parcate foarte aproape de trecere, și cu vizibilitate redusă când trece un pieton, un șofer CTP a văzut târziu pietonul aflat în traversare, a frânat și din păcate, a existat contact între autobuz și pieton. Din păcate, veștile despre fetiță nu sunt foarte bune, dar sperăm să-și revină. Posibilitatea ca șoferul să fi fost sub influența alcoolului, se va vedea la proba biologică. Așteptăm proba biologică și după ne vom pronunța, cum a fost posibil și de ce a fost posibil”, susține Cristian Stoica, Director General CTP Iași.

Potrivit directorului general CTP Iași, se fac verificări la intrările și ieșirile din tură ale șoferilor, însă nu pot face verificări și pe traseu.

UPDATE. Potrivit unui comunicat de presă, Compania de Transport Public Iași a demarat o anchetă internă cu privire la accidentul care a avut loc în zona Dacia. Împreună cu reprezentanții Primăriei Iași vor fi efectuate verificări pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul și tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovați.