”ZILELE SPITALULUI DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE ELENA DOAMNA”, manifestare ce marchează împlinirea a 45 de activitate

La împlinirea a 45 ani de funcționare a Maternității Elena Doamna, medicii acestei unități s-au gândit să răspundă la o provocare. Prin urmare, în zilele de 13 și 14 decembrie, va avea loc prima ediție a manifestării ”ZILELE SPITALULUI DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE ELENA DOAMNA”.

”Deși trăim într-o lume dinamică, în care cunoștințele se schimbă cu un ritm foarte alert, obstetrica este una din puținele specialități în care pendulăm între știință și artă, între flerul clinic și investigațiile tot mai sofisticate. Cum să facem să ne ajutăm cel mai bine pacientele, respectând legile naturii, dar menținând prognosticul optim pentru cei doi pacienți pe care îi îngrijim, mamă și făt? Ca urmare, am decis să alegem pentru o ediție specială a zilelor maternității noastre două teme de impact, gravida cu risc și implicațiile medico-legale în obstetrică”, spune prof.univ.dr. Răzvan Socolov, președinte al conferinței.

Vor fi două zile pline de manifestări, conferințe și workshop-uri. Astfel, în ziua de 13 decembrie, la Hotel Ramada, după deschiderea oficială a Zilelor Spitalului Elena Doamna, vor urma o sesiune a medicilor rezidenți, care vor prezenta cazuri clinice. Apoi va urma prezentări pe teme precum ”Responsabilitatea medico-legală în obstetrică-ginecologie”, și ”Gravida cu risc obstetrical crescut”, precum și prezentări ale celor mai noi metode de diagnosticare a afecțiunilor femeii gravide.

Sâmbătă, 14 decembrie Maternitatea Elena Doamna va fi locul unor workshop-uri susținute de medicii Răzvan Socolov, Dragoș Nemescu și Demetra Socolov.

La conferința ”ZILELE SPITALULUI DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE ELENA DOAMNA” vor participa peste 150 de medici de specialitate din toată țara, iar printer lectorii invitați se numără prof. dr. Elvira Brătilă (București), prof. dr. Alina Mihaela Călin (Galaţi), prof. dr. Liana Pleş (Bucureşti), prof.dr. Demetra Socolov (Iaşi), prof.dr. Nicolae Suciu (Bucureşti), conf.dr. Emil Anton( Iaşi), conf.dr. Mihaela Grigore (Iaşi), conf.dr. Dragoş Nemescu (Iaşi), conf.dr. Liviu Oprea (Iaşi) și Angela Vinturache – Research Doctor (Oxford, UK).   

Lasa un comentariu