ZI IMPORTANTĂ pentru toți CREȘTINII ORTODOCSI! Milioane de ROMÂNI și-au SĂRBĂTORIT ieri ziua ONOMASTICĂ

Zi importantă pentru toți creștinii ortodocși. Ziua de Sf. Ioan Botezătorul ea fost sărbătorită ieri, de biserică ortodoxă creștină și considerată ziua celui mai important prooroc

În această zi, 2 milioane de români și-au sărbătorit ziua onomastică.

După o altă zi importantă, cea de Bobotează, pe 7 ianuarie s-a celebrat Sf Ioan Botezătorul. Este considerat cel mai important prooroc și cel care face legatura între Vechiul și Noul Testament. Sfântul Ioan este cunoscut ca fiind cel care a avut misiunea de a-i pregăti pe oameni pentru primirea lui Iisus Hristos pe pământ.

“Ioan ne vestește nouă pocăința. Pocăiți-vă, ca s-a apropiat împărăția Lui Dumnezeu. Aceasta era,de fapt, predica lui și el spune: „dacă eu vă botez cu apă, vine după mine cel ce vă va boteza cu sfântul Duh”. Și se referea la mântuitorul Iisus Hristos, pe care L-a botezat ieri”– a declarat pr. Dosoftei Scheul, mare ecleziarh Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

“Sf Ioan Proorocul are mai multe sărbători în cursul anului. Sărbatorim și nașterea lui pe 24 iunie, apoi tăierea capului pe 29 august. Ceea ce semnifică că este cel mai mare om născut din femeie. Cum însuși Mântuitorul Iisus Hristos spune acest lucru. De aceea, această sarbatoare este semnificativă și ne duce cu gândul la viața Lui, care trebuie să fie un exemplu pentru noi, pentru fiecare” – a adăugat pr. Dosoftei Scheul, mare ecleziarh Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Tradiția spune că ieri s-a botezat gerul, adică temperaturile cresc și tot tradiția spune că cine este vesel va fi fericit tot anul.

“Un Dumnezeu este și ne ajută”.

“Eu mă bucur că îl sărbătorim, toți Ionii și nu numai, să facă doar fapte bune, așa cum a făcut și sfântul”.

“Suntem moldoveni, sărbătorim moldovenește și astăzi suntem mai alături de Dumnezeu”.

Peste 300.000 de femei poartă numele Ioana, iar 400 de mii de bărbați se numesc Ion. Aproximativ 800 de mii de oameni au și alte derivate, precum Ionuț, Oana.

leave a reply