Zi dedicată lui Brâncuşi, mâine, la Ateneu. 145 de ani de la naştere

Ateneul ieşean organizează mâine o serie de activităţi dedicate împlinirii a 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. Sunt organizate expoziţii de sculptură, pictură şi fotografie, un concert al Corului Marii Uniri, alături de Corul de Copii al municipiului Iaşi, dar şi o proiecţie a documentarului „Constantin Brâncuşi – coloana sau lecţia despre infinit“.

Programul de manifestări începe de la 13.00 cu lansarea proiectului „Luna Sculptorilor Români“. Cu această ocazie vor putea fi admirate o serie de sculpturi realizate de artişti români, lucări expuse în foaierul Ateneului. De asemenea, vor putea fi admirate şi lucrări din patrimoniul Universităţii de Arte „George Enescu“, de la Colegiul de Artă „Octav Băncilă“ şi de la Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici“, scrie ziaruldeiasi.ro.

Totodată, va fi expusă şi o scrisoare scrisă şi semnată olograf de Constantin Brâncuşi.

De la 13.30 va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Creaţia lui Brâncuşi“, în Mica Galerie de Artă a instituţiei, iar de la ora 14.00, în Galeria Veche, va avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografie semnate Iftimie Bârleanu.

De la ora 17.00, la Capela Artiştilor din cadrul Ateneului va fi oficiată slujba de pomenire a marilor sculptori români, iar de la 18.00, pe faţada Ateneului, vor fi proiectate imagini ale marilor sculptori români. Evenimentele vor continua de la ora 19.00, la Sala „Eduard Caudella“ – Casa Balş, cu un concert omagial al Corului Marii Uniri, dirijor Andrei Fermeşanu, alături de Corul de Copii. Ultimul eveniment, de la ora 20: filmul „Constantin Brâncuşi – coloana sau lecţia despre infinit“, un documentar semnat de Laurenţiu Damian.

Lasa un comentariu