Zece localităţi din ţară sunt la un pas de a intra în carantină. Specialiştii avertizează că răspândirea infecţiei este comunitară

  • Zece localităţi din judeţul Hunedoara se află la limita de a fi carantinate.
  • Prefectul solicită primarilor să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situaţie, relatează mediafax.ro

În judeţ s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 51 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Potrivit datelor centralizate, la nivelul judeţului se constată o creştere a cazurilor şi în ultimele 14 zile iar, potrivit specialiştilor, răspândirea infecţiei este comunitară.

Cele mai multe cazuri active sunt în Hunedoara, Orăştie, Deva, Haţeg şi Călan.

”Pentru că 10 localităţi hunedorene se află la limita de a fi carantinate, prefectul Vasilică Potecă solicită primarilor din aceste unităţi administrativ teritoriale să convoace Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situaţie. Imediat ce aceste decizii vor fi luate în plan local, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă le va analiza, le va supune aprobării şi va decide aplicarea lor, deîndată”, mai arată Prefectura Hunedoara.

În funcţie de analiza fiecărei situaţii în parte, în localităţile unde numărul de cazuri active este mai mare de 3 la 1000 locuitori, se poate institui carantina dacă sunt constataţi şi alţi factori care pot duce la agravarea situaţiei.

Lasa un comentariu