Xiaomi anunță investiții de peste 7 miliarde de dolari în inteligența artificială și tehnologia 5G

Producătorul chinez de telefoane inteligente Xiaomi va investi peste 7 miliarde de dolari în inteligență artificială și tehnologia 5G de-a lungul următorilor 5 ani, în contextul în care competiția din aceste sectoare se înăsprește, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Directorul Genereal al Xiaomi, Lei Jun, a făcut anunțul printr-o postare pe contul companiei de pe o rețea de socializare în cursul zilei de joi, dar nu a oferit niciun fel de detalii în privința investițiilor.

„Trebuie să transformăm avantajele pe care le avem în inteligența artificială și internetul lucrurilor (AIoT) într-o victorie absolută și trebuie să ne fundamentăm statutul de lideri în era smart” a spus Lei.

Anunțul investițiilor programate vine după ce anul trecut Xiaomi a anunțat că va investi 10 miliarde de yuani (700 milioane de dolari) într-o strategie de inteligență artificială. Compania din Beijing a fost la început o firma care producea telefoane accesibile, însă în prezent compania produce inclusiv televizoare smart și aparate de gătit electrice.

Jun a mai anunțat în octombrie că firma plănuiește să lanseze mai mult de 10 modele de telefoane 5G în 2020.

leave a reply