Vreme deosebit de calda in urmatoarele doua saptamani

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, în cea mai mare parte a următoarelor două săptămâni (4 – 17 noiembrie) iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în special în această săptămână, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.

În Banat, în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 15 şi 18 grade, cu valori chiar mai ridicate în data de 5 noiembrie. Abaterea pozitivă a valorilor minime faţă de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 8 şi 13 grade, mediat regional. O uşoară răcire a vremii este estimată a se produce după data de 13 noiembrie, însă cel mai probabil va rămâne mai caldă decât în mod obişnuit. Probabilitatea pentru ploi (temporar mai însemnate cantitativ) va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.

Temperaturi ridicate

În Crişana, în mare parte a intervalului de prognoză, valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologice specifice în prima jumătate a lunii noiembrie, deşi vor avea variaţii uşoare de la o zi la alta. În acest sens, maximele diurne se vor încadra între 14 şi 18 grade, cu valori chiar mai ridicate în data de 5 noiembrie. Valorile minime de temperatură vor înregistra o abatere pozitivă semnificativă faţă de normalul perioadei şi se vor încadra între 6 şi 12 grade, mediat regional. Vremea se va răci uşor după data de 13 noiembrie, iar probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, în special în prima săptămână.

Zona de Vest a tarii

În Transilvania, în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură, deşi cu unele variaţii de la o zi la alta, se vor situa peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Maximele diurne se vor încadra, în medie, între 15 şi 19 grade, iar abaterea pozitivă a valorilor minime faţă de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 5 şi 9 grade, mediat regional. O uşoară răcire a vremii este estimată a se produce după data de 13 noiembrie, însă cel mai probabil va rămâne mai caldă decât în mod obişnuit. Ploi locale şi temporare vor apărea pe tot parcursul perioadei, dar în special în prima săptămână de prognoză.

În zona Maramureşului, regimul termic va fi caracterizat în mare parte a intervalului de valori peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra în medie între 14 şi 18 grade, în timp ce valorile minime medii se vor încadra între 6 şi 11 grade. După data de 13 noiembrie, este prognozată o uşoară răcire a vremii, însă temperaturile se vor menţine, cel mai probabil, peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi, temporar însemnate cantitativ, va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.

Vreme calda in Moldova

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului, regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât ar fi normal în prima jumătate a lunii noiembrie. În timp ce maximele vor oscila, în medie, între 16 şi 20 de grade, cu valori mai scăzute în jurul datei de 7 noiembrie, minimele se vor încadra între 6 şi 10 grade, mediat regional. O răcire a vremii este estimată a se produce după data de 14 noiembrie, dar valorile termice vor fi apropiate sau uşor peste mediile multianuale. Regimul pluviometric va fi deficitar, iar ploi slabe, cu caracter local şi temporar, se vor semnala cu probabilitate mai mare în perioada 7-8 noiembrie şi spre sfârşitul intervalului de referinţă.

sursa: radioiasi.ro

Citeste si:

Lasa un comentariu