Vitezoman bătut de pasagerii din maşină, agasaţi de stilul de condus „la rupere”

Un şofer vitezoman a fost bătut măr chiar de pasagerii care-l rugaseră să-i ducă acasă. Agasaţi de stilul agresiv de conducere al şoferului, pasagerii s-au revoltat atunci când s-au aflat aproape de un accident. Scandalul s-a soldat cu aproape două săptămâni de îngrijiri medicale pentru şofer şi cu amenzi penale pentru ceilalţi.

În martie 2019, G.L.M. mersese la volanul Fordului său la locuinţa iubitei sale, M.S., la o petrecere. Fusese invitat încă un cuplu, care a venit însoţit de Marian Ciobanu şi Iulian Grigoraş, pe care G.L.M. îi ştia doar din vedere. Au băut şi au ascultat muzică timp de o oră, până când G.L.M. a fost sunat de un prieten, care l-a invitat la un grătar, în afara Iaşului. Bărbatul s-a urcat la volan şi au plecat toţi şase spre noua destinaţie, unde au petrecut încă vreo două ore, scrie ziaruldeiasi.ro.

La un moment dat, G.L.M. şi iubita sa au hotărât să rămână acolo peste noapte, ceea ce nu a fost însă pe placul lui Ciobanu şi Grigoraş, care nu aveau cu ce se întoarce acasă. Au insistat ca G.L.M. să-i transporte, iar acesta a fost de acord. Din nou, în Ford s-au înghesuit şase oameni. Grăbit, G.L.M. a apăsat pe acceleraţie, în pofida faptului că Ciobanu şi Grigoraş i-au atras atenţia în mai multe rânduri să conducă mai încet, drumul fiind acoperit cu balast.

Într-o curbă, autoturismul a derapat, iar Ciobanu şi Grigoraş au avut confirmarea imprudenţei de şofer a lui G.L.M. De pe bancheta din spate, cei doi l-au lovit cu pumnii în zona capului, determinându-l să oprească. Ciobanu şi Grigoraş au coborât şi l-au tras afară pe şofer, continuând să-l lovească cu pumnii, dar şi cu picioarele.

Şoferul a încercat, fără succes, să se apere cu un spray lacrimogen. Speriată, M.S. a fugit. Până la urmă, bătaia a fost aplanată de celălalt cuplu venit la petrecere. G.L.M. a fost pus pe bancheta din spate. Fordul, în care acum rămăseseră 5 pasageri, s-a îndreptat spre locuinţa lui M.S. Ajunşi aici, G.L.M. a mai fost agresat o dată, înainte ca Ciobanu şi Grigoraş să plece. După scurt timp, s-a întors acasă şi M.S., cu o maşină de ocazie, iar G.L.M. a fost transportat la spital. Suferise multiple excoriaţii, echimoze şi tumefacţii, ca şi un dinte rupt.

Ciobanu şi Grigoraş au fost trimişi în judecată pentru lovire sau alte violenţe. G.L.M. s-a constituit parte civilă, cerând despăgubiri morale şi materiale de 30.000 de lei. Procesul s-a desfăşurat în lipsa inculpaţilor, unul fiind plecat la muncă în Marea Britanie, iar celălalt în Germania. Prin intermediul apărătorilor, ei au depus totuşi la dosar declaraţii prin care şi-au recunoscut fapta.

Tinereţea inculpaţilor, lipsa antecedentelor penale, ca şi circumstanţele concrete ale faptei i-au făcut pe magistraţii Judecătoriei să nu se orienteze spre o pedeapsă cu închisoare. În locul acesteia, judecătorii au optat pentru o amendă penală de câte 6.000 de lei, echivalentul a 200 de zile-amendă. Cei doi vor trebui să-i plătească în solidar lui G.L.M. şi 5.000 de lei, cu titlu de daune morale.

Lasa un comentariu