„Virusul Cîţu”. Moţiune simplă la adresa ministrului Finanţelor, dezbătută în Camera Deputaţilor în timpul stării de urgenţă

Camera Deputaţilor dezbate, luni după-amiază, moţiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pe care-l consideră incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie. 

Intitulată „«Virusul Cîţu» a infectat economia naţională”, moţiunea simplă va fi dezbătută la ora 17.30 de Camera Deputaţilor, notează Mediafax.ro.

”Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, «Virusul Cîţu» a distrus aproape complet economia naţională!

După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie”, se arată în textul moţiunii depuse de PSD.

„Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici. Mai simplu spus, 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României”, mai scriu social-democraţii în moţiunea simplă în care se propune demiterea ministrului Finanţelor.

Moţiunea este susţinută de 70 de parlamentari ai PSD şi va fi votată miercuri. USR a anunţat că nu va vota moţiunea simplă anti-Cîţu depusă de PSD, deşi admite că Guvernul Orban are o problemă la acest capitol.

Lasa un comentariu