Virus misterios: China anunţă mai multe decese

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a crescut miercuri în China, unde autorităţile au anunţat 9 morţi şi au avertizat că virusul ar putea ‘suferi mutaţii’ şi s-ar putea răspândi mai uşor, informează AFP.

Un bilanţ publicat cu o zi înainte raporta 6 decese, toate în Wuhan (centru), oraşul considerat centrul epidemiei.

Vice-ministrul Comisiei Naţionale de Sănătate, Li Bin, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că virusul a fost diagnosticat la 440 de pacienţi, în creştere de la un număr raportat anterior de 300 de cazuri.

Virusul, care se transmite prin căile respiratorii, ‘ar putea suferi mutaţii şi s-ar putea răspândi mai uşor’, a avertizat el.

Aproape jumătate din provinciile chineze sunt afectate de această epidemie, inclusiv metropole precum Shanghai şi Beijing. Un caz a fost detectat şi la Macao, capitala mondială a jocurilor de noroc, unde angajaţii cazinourilor vor trebui să poarte măşti.

Autorităţile se tem că virusul se poate răspândi din cauza vacanţei ocazionată de Anul Nou chinezesc, care începe vineri – în timpul căreia sunt înregistrate anual sute de milioane de călătorii cu autobuzul, trenul şi avionul în toată ţara, dar şi în afara ei.

În urma unei convorbiri cu preşedintele Xi Jinping, Li a anunţat măsuri preventive precum ventilarea şi dezinfectarea aeroporturilor, gărilor şi centrelor comerciale.

Senzori de temperatură corporală ar putea fi, de asemenea, instalaţi în locaţiile extrem de aglomerate.

Lasa un comentariu