Viorica Dancila incearca sa o convinga pe Firea sa nu candideze la prezidentiale

Finala pentru prezidențiale în PSD nu se va da între Orlando Teodorovici, care părea să fie preferatul Vioricăi Dăncilă, și Liviu Pleșoianu, și nici între un pesedist și Călin Popescu Tăriceanu. PSD va alege pentru prezidențiale sau direct la prezidențiale între Viorica Dăncilă și Gabriela Firea.

Adevăratul scop al sondajului intern al PSD în care rezultatele au fost dezastruoase

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Digi24.ro că sondajul intern în care au fost măsurați Orlando Teodorovici, Mihai Fifor și Liviu Pleșoianu pentru candidatura la prezidențiale și în care aceștia au ieșit cu scoruri ridicole în jur de 5% la intenția de vot a fost gândit de fapt pentru a-i scoate din cursa pentru candidatură, astfel încât în competiție să rămână doar Viorica Dăncilă. 

De altfel aceasta a declarat duminică, la Alexandria, că dacă se va decide în cadrul partidului că ea este cea mai bună soluţie pentru prezidenţiale nu va face un pas înapoi.
„Dacă în cadrul partidului se va considera că aceasta e soluţia cea mai bună, nu o să fac un pas în spate, dar dacă va exista un alt candidat care să stea bine în sondaje îl voi susţine cu toată forţa mea de premier şi preşedinte de partid”, a spus Dăncilă.

Preşedintele PSD a ținut să îi reteze și lui Călin Popescu Tăriceanu speranțele că ar putea să fie candidatul comun al alianței PSD-ALDE, explicând că, după discuţiile pe care le-a avut în mai multe filiale, marea majoritate îşi doresc un candidat din interiorul partidului la alegerile prezidenţiale din acest an.

„Este foarte important ca organizaţiile să susţină candidatul, pentru că trebuie să avem judeţe care se implică. E important să aibă susţinerea organizaţiilor pentru că pot să solicit filialelor judeţene un anumit procent pentru PSD. În localităţile în care am participat, marea majoritatea şi-au dorit un candidat din interiorul partidului”, a spus Viorica Dăncilă.

Susținerea filialelor județene este o miză uriașă pentru cel sau cea care va fi candidatul la alegerile din noiembrie.

Deja șefii de filiale județene au început să lase de înțeles că nu vor accepta să susțină un candidat care nu are șanse să intre în al doilea tur al alegerilor, lucru care ar duce practic la izolarea definitivă a PSD pe scena politică și scoaterea partidului din toate calculele pentru alegerile locale și parlamentare din 2020. 

Lasa un comentariu