VIDEO. WorldStreet a lansat 1.000 de baloane pentru a atrage atenția asupra accidentelor rutiere

În clipa în care Asociația WorldStreet și sute de persoane se pregăteau duminică să lanseze 1.000 de baloane la Palas în cadrul evenimentului ”Viața are 1.000 de culori! STOP accidentelor rutiere” Ediția a III-a, la Bălțați își pierdeau viața patru oameni într-un accident rutier de proporții: soț și soție, iubit și iubită.

Evenimentul lansării baloanelor a fost grandios, însă umbrit de tragedia de la Bălțați. Cei care lansau baloanele la Palas, dintre care mulți copii, nu știau de tragedia care se desfășura în același timp, la numai 35 de kilometri depărtare. Un polițist de la Biroul Rutier Iași care se pornise de la Botoșani către Iași pentru a participa la evenimentul Asociației WorldStreet a fost prins în trafic chiar în locul în care a avut loc accidentul. Și-au pierdut viața un bărbat cu soția lui și fiul lor cu iubita. Aceștia și-au pierdut viața într-o curbă a morții, loc în care au mai murit două persoane în urmă cu două săptămâni.

Luni, reprezentanții Asociației WorldStreet vor întreprinde demersurile necesare pentru ca autoritățile județene să clarifice motivele pentru care prima curbă de la ieșirea din Bălțați către Târgu Frumos devine alunecoasă în condiții de ploaie și cauza pentru care de-a lungul timpului respectiva porțiune de drum a produs zeci de accidente.

Evenimentul de la Palas de duminică, 6 octombrie, a adunat sute de persoane. Chiar dacă a plouat încă de dimineață, voluntarii WorldStreet au sperat până la capăt că ploaia se va opri până la ora începerii evenimentului, adică 15.00. Ca prin minune, la ora 14.55, ploaia s-a oprit. În câteva minute, s-au adunat câteva sute de persoane, dintre care mulți copii.

Cele 1.000 de baloane au zburat frumos spre cer, spre încântarea participanților.

Printre participanții la eveniment s-au numărat elevi de la câteva licee și colegii din Iași, simpatizanți ai cauzei WorldStreet, echipei feminine de regby Politehnica Iași, Palas Iași, Casei de Cultură a Studenților, Primăriei Iași, Inspectoratului Școlar Județean Iași, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași și Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.

(Sursa: Facebook/ ASOCIATIA pentru PROTECTIE RUTIERA „WORLDSTREET”)

Lasa un comentariu