VIDEO. Urmărire cu focuri de armă, pe malul Prutului

Aproape 4.500 de pachete cu țigări de contrabandă în valoare de peste 63.000 de lei au fost confiscate de echipele din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Polițiștii de frontieră ieșeni au observat, pe direcția localității Baranca – județul Botoșani, o persoană care se deplasa dinspre malul râului Prut către interiorul țării, transportând două colete voluminoase.

În momentul în care bărbatul a încercat să ascundă coletele la o stână din apropierea frontierei, au acționat pentru reținerea acesteia. La vederea polițiștilor de frontieră, profitând de condițiile meteo și de întuneric, bărbatul a abandonat coletele și s-a îndreptat spre pădure. Întrucât persoana în cauză nu s-a supus somațiilor legale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 90.000 de țigarete (4.500 de pachete cu țigări), în valoare de 63.000 de lei. Toate țigările au fost confiscate.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, au declarat reprezentanții ITPF Iași.

Lasa un comentariu