VIDEO. Un fost cămin din zona Grădinari a fost demolat. În locul său va fi ridicat un cartier de locuințe sociale

În cursul zilei de ieri, au început lucrările de demolare a unui fost cămin din zona Grădinari, care fusese dezafectat în urma stării avansate de degradare.

„Căminul muncitoresc din cartierul Grădinari devenise un focar de infecție care a tulburat liniștea celor de acolo prea mult timp. Astăzi îl demolăm, iar in locul lui vom construi locuințe civilizate după modelul celor deja începute. Cei care locuiau acolo au fost relocați în condiții evident mai bune”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Planul Primăriei Municipiului Iași este ca în zona Grădinari să fie ridicat un cartier de locuințe sociale, convenabile și pentru tineri specialiști din Sănătate, cu un total de 16 tronsoane de bloc și 288 de apartamente. Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 66 milioane lei, abordarea fiind etapizată și cu fonduri de la bugetul central și local.

În prezent, pe bulevardul Metalurgiei și strada Grădinari, nr. 59-73, pe o suprafaţă a terenului de 25.800 de metri pătrați, au loc lucrări de construire a blocurilor de locuințe sociale și convenabile C1 și C2, formate din câte două tronsoane fiecare, cu un număr total de 72 de apartamente împărțite astfel: 36 de apartamente cu o cameră, 28 de apartamente cu două camere și opt apartamente cu trei camere. Blocurile de locuințe vor avea un regim de înălțime de S+P+3E+M. De asemenea, vor fi amenajate 99 de locuri de parcare, din care patru pentru persoane cu handicap. Lucrările sunt executate de asocierea ElitConstruct SRL – Artehnis SRL, în cadrul unui contract în valoare de 8.849.315 lei.

Reamintim că în zona Grădinari, pe bulevardul Chimiei, nr. 75-77-79-81, va fi construit și un complex de locuințe destinat închirierii tinerilor specialiști din Sănătate. Pe 8 martie 2017, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția Națională a Locuințelor, a semnat contractul de proiectare și lucrări de execuție pentru acest obiectiv.

Lasa un comentariu