VIDEO. Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat oficial în România: Un bărbat din Gorj ce a intrat în contact cu italianul care a vizitat recent țara noastră

Primul caz de infecție cu coronavirus de pe teritoriul României a fost confirmat oficial miercuri seară, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru HotNews.ro.

Este vorba despre un bărbat din județul Gorj, ce a intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus care a vizitat recent România. Bărbatul din Gorj a fost plasat izolat și va fi transportat la Institutul Matei Balș din București, unde va fi tratat.

El va ajunge la București în circa 4-5 ore, potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Starea bărbatului nu este gravă în acest moment, a precizat Raed Arafat.

Transportat cu o izoletă de la domiciliu la spitalul Matei Balș

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a confirmat miercuri seară, într-o conferință de presă comună cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, că „Avem primul caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat dintr-o localitate din județul Gorj. Imediat cum va ajunge la București va intra pe schema de tratament și sperăm într-o evoluție bună.”

Autoritățile sanitare mai au în lucru, în acest moment, 33 de teste ale unor persoane din zona unde a fost confirmat primul caz al unui român infectat cu coronavirus.

În aceeași casă cu bărbatul diagnosticat cu coronavirus mai locuiesc alte 7 persoane, care au fost testate negativ (nu au virusul), dar vor sta timp de 14 zile în carantină, după care vor fi testate din nou, a anunțat Raed Arafat: „Pacientul este într-o stare bună și nu are simptome în acest moment, nu prezintă febră, nu prezintă tuse. Va fi transportat cu o izoletă de la domiciliu la spitalul Matei Balș, unde va ajunge în 4-5 ore.

În casa respectivă mai sunt 7 persoane și toate au fost testate negativ. Toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, timp de 14 zile și li se va asigura tot ceea ce este necesar. Peste 14 zile vor fi din nou testați, iar dacă apar simptome la vreunul dintre ei mai devreme de 14 zile, va fi imediat internat.”

Lasa un comentariu