VIDEO. Patru tone de muniție, distrusă de pirotehniștii ieșeni pe ploaie

Misiune de succes a pirotehnistilor ieșeni. Pe 28 mai, pe raza localității Ulmi, comuna Belcești, județul Iași au fost distruse 602 elemente de muniții, dintre care 586 muniții de artilerie și 16 alte muniții asanate în perioada 18 – 28 mai de pe raza județului Iași.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a misiunii de distrugere a elementelor de muniții din timpul conflictelor militare armate, au fost implicate forțe și mijloace din cadrul ISUJ Iași, IPJ Iași, IJJ Iași, CLSU Bălțați și Belcești.

Transportul elementelor de muniții și a materialelor exploziv-pirotehnice către poligonul amenajat pentru distrugere s-a efectuat cu patru autospeciale de intervenție din dotarea ISUJ Iași, scrie ziaruldeiasi.ro.

Patru tone de elemente de muniții au fost manipulate de personal autorizat, în condiții meteorologice nefavorabile, pe timp ploios, misiunea de distrugere fiind un succes.

De la începutul anului 2021, au fost executate 5 misiuni pentru distrugerea a 1.382 muniții și alte elemente de muniții, cel mai mare dintre acestea a fost un proiectil reactiv M30, cu o greutate de aproximativ 100 kg, descoperit în data de 17.04.2021 pe raza localității Avântu, comuna Românești, județul Iași.

Informare preventivă

Reamintim cetățenilor că trebuie să anunţe, de urgență, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU dacă descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată.

Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartușe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.), cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:

– să nu le miște de pe locurile pe care se află;

– să nu le desfacă şi să nu le predea operatorilor economici;

– să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuințe;

– să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

– să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;

– să nu se joace cu muniţii neexplodate;

– să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.

Cetățeni, nu uitați! Viața este prioritară!

leave a reply