VIDEO. New York Times publică imagini cu momentul în care avionul ucrainean de pasageri e lovit de o rachetă iraniană înainte de prăbușire

O filmare video verificată de către New York Times pare să arate racheta iraniană lovind avionul ucrainean în momentul în care se afla deasupra orașul Parand, în apropiere de aeroportul din Teheran, zona din care aeronava nu a mai transmis semnal, înainte să se prăbușească, miercuri.

O mică explozie a avut loc în momentul în care racheta a lovit avionul, dar acesta nu a explodat, potrivit imaginilor video. Aeronava a continuat să zboare timp de mai multe minute spre aeroport, potrivit The Times. Avionul a zburat în flăcări spre aeroport, înainte să explodeze și să se prăbușească rapid, scrie hotnews.ro.

Filmarea celor de la New York Times a fost făcută publică la câteva ore după ce președintele american, Donald Trump, și-a exprimat propriile dubii cu privire la motivele prăbușirii avionului ucrainean în Teheran.

Liderul de la Casa Albă a spus acest lucru după ce mai mulți responsabili americani au spus că avionul ucrainean ar fi fost lovit din greșeală de Iran. CNN și CBS, precum și revista Newsweek citează oficiali, care sunt convinși că Apărarea antiaeriană a Teheranului a lovit din greșeală avionul la scurt timp de la decolare.

Citând datele oferite de un satelit, un oficial american a spus că guvernul a concluzionat „cu un înalt grad de certitudine” că avionul a fost doborât de rachete. Potrivit acestuia, avionul a fost identificat de radarul iranian.

Lasa un comentariu