VIDEO. Iohannis: ”Astăzi a câștigat România. Voi convoca partidele la prima rundă de consultări”

Președintele Klaus Iohannis a convocat la consultări partidele parlamentare, după ce în Parlament a fost adoptată moțiunea de cenzură, iar Guvernul Dăncilă a fost demis.

Sinteza declarațiilor președintelui Klaus Iohannis:

  • Rezolvat! Astăzi a câștigat România. Sucesul moțiunii confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă, odată cu votul din 26 mai. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD.

-Felicit PNL pentru inițiativa acestei moțiuni de cenzură, pentru efortul de a găsi sprijin. Felicit totodată și celelalte partide de opoziție care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern pesedit eșuat și derutat. Românii au cerut demiterea Guvernului PSD.

  • Românii au cerut prin vot să nu se producă depărtatea țării noastre de UE. Bilanțul de astăzi vorbește de la sine, am reușit să blocăm dezastrul PSD.

-Este un semn de maturitate politică, pentru că orice zi cu Guvernul Dăncilă ar fi însemnat pentru România încă o zi pierdută. Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine la ora 11, pentru că avem nevoie urgent de un nou Guvern.

  • Sunt chestiuni care necesită o rezolvare urgentă. România are neviue de un buget corect pentru anul viitor. De asemenea, România are nevoie de un comisar european. Suntem aproape în pragul alegerilor prezidențiale.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, de Parlament cu 238 de voturi “pentru”.

Viorica Dăncilă i-a cerut preşedintelui Klaus Iohanis să nominalizeze cât mai repede un nou prim-ministru, astfel încât să-şi asume guvernarea.

(Sursa: Stirileprotv.ro)

Lasa un comentariu