VIDEO. Drumuri închise din cauza ninsorii. Care sunt zonele în care intervin drumarii

Ninsorile afectează circulația din 17 județe. Chiar dacă numărul drumurilor închise este redus, circulația este îngreunată, mai ales în județele din Moldova. Ninsoarea a umezit asfaltul și pe autostrada București-Constanța, iar autoritățile mențin utilajele de deszăpezit pe drumuri pentru a împiedica închiderea circulației pe un număr mai mare de șosele.

Potrivit Digi24, 15 mașini au rămas blocate pe drumul dintre Timișești și Urecheni, din județul Neamț. Șoferii au fost scoși din nămeți cu ajutorul polițiștilor și pompierilor, iar drumul a fost închis circulației .

Mașină blocată în nămeți

Salvamontiștii și jandarmii din Dâmbovița au intervenit să scoată din nămeți o mașină care a rămas blocată pe un drum care este închis circulației pe timpul iernii. În autovehicul erau două tinere și doi copii. Intervenția a avut loc pe traseul Dichiu-Piatra Arsă.

”Echipa de salvatori montani ajunsă la fața locului în aproximativ 30 de minute (de la baza de salvare montana Peștera) a reperat autoturismul ce se afla la aproximativ 2 km de Șaua Dichiu. În urma unei scurte evaluări s-a constatat că persoanele implicate nu necesitau asistență medicală”, se arată într-un comunicat al Salvamont Dâmbovița.

Infotrafic a anunțat că trei tronsoane de drumuri din județele Botoșani și Neamț sunt închise circulației. Este vorba de DJ 293 Mileanca – Coțușca și DJ 294 Gulioaia – Dângeni, ambele din județul Botoșani, precum și de DJ 155 B Timișești – Urecheni, din Neamț.

”Nu sunt anunţate probleme în legătură cu traficul feroviar. Nu sunt anunţate porturi / aeroporturi închise”, a mai precizat sursa citată.

Autorităţile din Botoşani au decis, duminică la ora 14,00, închiderea unui drum de interes judeţean, ca urmare a ninsorilor abundente şi a viscolului. Potrivit informaţiilor transmise de instituţia prefectului, drumul judeţean DJH 293 Mileanca- Codreni- Puţureni- Coţuşca a fost închis circulaţiei publice, ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor meteo. Oficialii instituţiei prefectului susţin că măsura este una „de siguranţă”.

Traficul rutier se desfășoară îngreunat

Pe toate celelalte drumuri naţionale şi judeţene, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. Starea drumurilor este afectată în principal de viscol, care creează suluri de zăpadă pe anumite porţiuni de drum îngreunând traficul rutier.

Centrul Infotrafic informează că, duminică dimineață, din cauza viscolului și a stratului de zăpadă depus pe, traficul rutier se desfășoară îngreunat pe mai multe drumuri din 17 județe: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Buzău, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj și Hunedoara.

În aceste zone vizibilitatea este redusă din cauza condițiilor meteorologice. Pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 10 (București) – 35 (Fundulea) plouă, carosabilul fiind umed, iar între localitatea Fundulea și județul Constanța, dar și pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea, sunt precipitații mixte, carosabilul fiind umed, fără depuneri de zăpadă pe partea carosabilă (temperaturi pozitive).

Lasa un comentariu