VIDEO. Două sectoare de drum ce tranzitează Iașul cedate temporar Ministerului Transporturilor

Municipalitatea va ceda temporar Ministerului Transporturilor administrarea a două sectoare de drum. Acestă acțiune va fi realizată în vederea relocării / protejării / mutării rețelelor de utilități aflate pe amplasamentul proiectului șoselei de centură – varianta de trafic greu și a fost decisă în ședința de joi, 10 octombrie, a Consiliului Local Iași.

Este vorba de sectorul km 19+600 (Selgros) – km 26+460 (DN28), mai exact bd. Poitiers, tronsonul cuprins între culeea pasajului existent peste CF600 Tecuci – Iași și DN24 Iași – Vaslui, și str. Trei Fântâni, tronsonul cuprinse între DN24 Iași – Vaslui și DN28 Iași – Albița. Transmiterea acestor tronsoane de drum se va face în baza unui protocol de predare – primire pe o perioadă de cinci ani, timp în care Guvernul trebuie să demareze lucrările. Până la începerea acestora, administrarea respectivelor porţiuni de drum rămâne în sarcina municipalităţii ieşene.

Totodată, municipalitatea va aloca suma de 150.000 lei în vederea elaborării studiilor tehnice și a studiului de fezabilitate pentru acest demers. O sumă egală va fi prevăzută în acelaşi scop pentru anul viitor. Termenul estimat pentru finalizarea documentelor este de trei luni.

După finalizarea obiectivului, tronsoanele de drum vor fi transmise din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al Municipiului Iași și administrarea Consiliului Local al Municipiului Iași.

Lasa un comentariu