VIDEO. Două fete sechestrate într-un apartament din Iași. Au intervenit polițiștii

Un bloc din cartierul Păcurari, aflat lângă Inspectoratul de Construcții, a fost scena unei acțiuni a polițiștilor de eliberare a două femei dintr-un apartament.

Potrivit polițiștilor, în jurul orei 23, la 112 s-a primit un apel telefonic în care o femeie anunța faptul că sora ei a fost sechestrată într-un apartament din Păcurari, la etajul doi al unui imobil neprecizat, notează ziaruldeiasi.ro.

Imediat, mai multe echipaje de poliție, însoțite de mascați, s-au deplasat la fața locului și au început să cerceteze etajele superioare ale blocurilor din zonă. La un moment dat, oamenii legii au observat o persoană într-un apartament dintr-un bloc care se uita de după draperii, în stradă.

În momentul în care polițiștii au bătut la ușă, din interior s-au auzit strigăte de ajutor însă poprietarii nu au dorit să deschidă ușa. În final, polițiștii au spart ușa și au încătușat trei bărbați, dintre care unul de 15 ani, unul de 42 și altul de 37. Aceștia țineau sechestrate două tinere din Galați, în vârsă de 17 și 21 de ani.

În urma audierilor, polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Iași au aflat că cele două tinere ofereau servicii sexuale pe bani și veniseră în Iași de curând. Acestea aveau un anunț de matrimoniale pe site-ul unui ziar și fuseseră apelate de către cei trei indivizi înfierbântați.

O a treia fată, soră cu una dintre cele două, rămăsese acasă, deoarece cei trei bărbați au solicitat numai două fete. Ajunse în apartamentul bărbaților, după consumarea relațiilor sexuale, unul dintre bărbați a scos un cuțit și le-a amenințat pe cele două fete că nu mai au voie să iasă din apartament.

”Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol. Doi bărbaţi şi un tânăr, toţi din municipiul Iaşi, bănuiţi de comiterea faptelor au fost conduşi la cercetări. În noaptea de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 de către o persoană din judeţul Galaţi, despre faptul că sora sa, care se află pe raza municipiului Iaşi cu alte două prietene, nu mai răspunde la telefon.

Poliţiştii au demarat cu operativitate verificările şi investigaţiile, stabilind că în aceeaşi seară, două dintre cele trei tinere, după ce ar fi dat anunţ la mica publicitate privind oferirea de servicii sexuale, ar fi fost contactate de un bărbat, pentru a merge la o locaţie, de pe raza mun. Iaşi. Ulterior, acestea nu au mai răspuns la apeluri.

Una dintre tinere, în timp ce s-ar fi aflat în imobilul de pe raza municipiului Iaşi, ar fi reuşit să trimită un sms prietenei sale, prin care o informa că este într-un apartament, la ultimul etaj al unui bloc, în apropierea unui magazin, fără să cunoască cu exactitate adresa. Imediat, poliţiştii au trecut la verificarea zonei indicate, identificând apartamentul în care se aflau fetele. Iniţial, bărbaţii au refuzat să le deschidă uşa poliţiştilor, dar când li s-a comunicat că se va folosi forţa pentru pătrundere, s-au conformat solicitării. Cele două tinere erau speriate, dar au fost liniştite de poliţişti care le-au transmis că sunt în siguranţă”, au precizat reprezentanții Poliției Iași.

Lasa un comentariu