VIDEO. „Despre oameni și cartofi”, joi, la Ateneul Național din Iași

Joi, 3 Octombrie 2019, ora 19:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, ieșenii sunt așteptați la spectacolul „Despre oameni și cartofi”, regia Radu Afrim!

Un spectacol-documentar extraordinar care îmbină mișcarea cu imaginea, testimonialele ce cuprind frânturi ale realității cotidiene cu muzica și dansul.

Nouă oameni au murit într-un accident de muncă. Remorca în care se aflau a fost spulberată de un tren când se întorceau de la cules de cartofi. Erau zilieri. Erau persoane de etnie romă. Incidentul, deși extrem de grav, a avut puține ecouri în mass-media, ajungând cu greu la urechile (și sufletele) opiniei publice. Autoritățile locale și-au făcut datoria, ajutând familiile persoanelor decedate să-și conducă pe ultimul drum rudele. Au trecut aproape 6 ani de atunci. Noul spectacol-documentar, intitulat sugestiv „Despre oameni și cartofi” vorbește despre viitor la trecut: ce au făcut familiile victimelor în toți acești ani, unde sunt acum, ce își mai aduc aminte despre eveniment, cum a continuat viața lor și cum este ea astăzi. Acestea sunt doar câteva din multiplele întrebări explorate în cadrul unui spectacol ce îmbină mișcarea cu imaginea, testimonialele ce cuprind frânturi ale realității cotidiene cu muzica și dansul.

Bilete se pot procura de AICI sau direct de la casieria Ateneului!

Lasa un comentariu