VIDEO. Cum arată pasajul de traversare a intersecției din Podu Roș

Municipalitatea a depăşit ultima etapă în ceea ce priveşte realizarea unei investiţii de anvergură şi care va rezolva problemele de trafic din zona Podu Roş. Este vorba de pasajele supraterane din Podu Roş, proiect care era blocat la Comisia de monumente din cadrul Direcţiei Judeţene de Cultură.

Construcţia pasajelor face parte din proiectul intitulat „Fluidizarea traficului din intersecţia Podu Roş cu Splai Bahlui Mal Drept şi Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron.

Valoarea proiectului este estimată la 84 de milioane de lei

Cele două pasaje vor avea o lungime de 551,6 metri (Pasaj Mal Drept), respectiv 546,6 metri (Pasaj Mal Stâng). Lăţimea fiecărui pasaj va fi de 7 metri (cu o singură bandă carosabilă). Realizarea investiţiei s-ar situa între 18 şi 24 de luni.

„Vă prezint proiectul pasajului de traversare a intersecției din Podu Roș la care s-a lucrat mai bine de un an. Este un proiect spectaculos, pentru care am demarat procedurile de identificare a surselor de finanțare. Valoarea proiectului este estimată la 84 de milioane de lei, putând fi finalizat în circa 24 de luni de la demararea investiției. Vă invit să îl analizați și să vă exprimați punctul de vedere. Vă mulțumesc pentru încredere!”, scrie Mihai Chirica, într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook.

4 Comments

 • Ma bucura faptul ca sau convins și acei care vroiau ca cei de pe Galata sa poată vedea palatul…de necesitatea acestui pasaj atât de necesar descongestionarii traficului.Ar mai fi necesar ca linia de tramvai și autobuz sa fieseparate de restul traficului…numai atunci se va ajunge mai repede la serviciu și își vor lasă mașina acasă .La un oraș așa de mare in expansiune ar fi necesar metroul.

 • Alta panarama de proiect cu o singura banda care se va bloca la orele de varf cum se intampla de altfel si pe pasajul Octav Bancila de la Tigarete. Dar cu 2 benzi pe sens de ce nu il faceti?

 • Domnule primar,cu ani in urma spuneati ca veti face din directia Nicolina spre Palat si Sf. Lazar.Cine a reusit sa va schimbe optiunea? Ati mers pe mana celor interesati sa fie platiti din proiect?

 • URAT, O HIDOSENIE ! Motivatia circulatiei si confortului aspura distrugerii frumusetii orasului. Bagati matahalele astea de beton in centrul orasului ? sa acopere un spatiu frumos cat de cat ochiului ? dar este Biserica din parc, este parcul. Numai betoane mizerabile si trafic, stricatilor, impreuna cu acest BOTEZ care i a venit ideea asta stricata, o generatie de oameni infecti care nu au nimic armonios, nici acest PRIMAR umplut de minciuni si fatarnic, nu aveti nimic armonios, nici cladirile noi nu au ceva frumos arcuit, armonios, Turistii vin in Iasi sa admire cultura, bisericile si cladirile vechi, nu sa vada blocuri patrate si strazi sufocante, poduri betonate in centru. Aveti autobuze electrice, luati exemplu de oras BRASOV, SIBIU, ORADEA, restaurati cladirile vechi natangilor ! cresteti parcurile momalailor ! largiti strazile spre Bucium, spre DRUMUL HOTILOR !
  FATARNICILOR ! FARDATILOR ! MESCHINILOR ! amenajati padurea din jurul Manastirii Cetatuia, faceti alei frumoase ondulate pana sus, puneti lampioane, amenajati platoul Bucium RELEU, construiti un SKYLINE sus pe Releu Bucium, de unde sa se vada tot orasul, PASTRUGILOR ! NEINTELEPTILOR ! ADORMITILOR !
  Aveti case construite sus pe dealuri, departe de aglomeratia orasului, v-ati retras in liniste.. FATARNICILOR ! Voi stati ca mieluseii ascunsi pe dealuri printre copaci si liniste, sa vedeti gradini si liniste. Sa stati voi FATARNICILOR, FALSILOR, sa stati in Podu Ros la et4 si sa vedeti zgomot si trafic intens pe geam. BAGATI-VA strazi si betoane in gradina voastra, in fata geamului tau FATARNICULE care citesti aici !
  Sunteti platiti din banii saracilor si din banii oamenilor din IASI, sa eliberati si sa aerisiti orasul, nu sa il aglomerati CORUPTILOR, sunteti manjiti din sosete pana in varful nasului cu ascunzisuri si hotii, terenuri, case, cladiri si interesele personale, ca sa va mai IMBOGATITI un pic, SA VA MAI INGRASATI un pic, SA MAI PROFITATI un pic de banul public.
  NU aveti nimic bun, toate frumusetile sunt construite de dinaintea COMUNISMULUI, pe acelea se bazeaza IASI-UL inca si acum NECIOPLITILOR ! Sunteti trunchiuri grosolane, nu aveti pic de finete, FATARNICILOR !!!
  DASCALU sa isi construiasca blocurile mizerabile la BOGONOS pe deal la VISANI, Dupa deal sa isi faca cuib de facut bani, nu sa strice orasul cu CUTII RECI DE STICLA, care nu au nici o atractie, sunt reci si umplute de setea de BANI si avere,
  V-as demola toate constructiile, in CENTRU E de ajuns PALATUL CULTURII si o OAZA uriasa de iarba, v-as rade tot MALL-UL, FATARNICIE !!! Lucruri sticloase care ascund in spate LACOMIE !

  IASI-UL trebuie conservat prin ceea ce a avut ! si inca are !
  Oamenii de cultura, Profesorii, Academicienii, Arhitectii si nu in ultimul rand Populatia orasului Iasi, IESENII ! Trebuie sa respinga orice stricaciune si aglomeratie de masini in centru, trebuie sa respinga orice adaugare de CIMENT GRI si MULT BETON in libertatea vizuala si recreatia ochiului asupra NATURII LIBERE.
  Cei BOGATI – DUCETI-VA cu banii vostri si construiti-va la 10 km de IASI, BIROURI ! acolo sa va faceti cladiri !
  Cei din PRIMARIE – MULTI FATARNICI – DUCETI-VA cu ideile voastre la cosul de gunoi si puneti-le la plastic, la hartie, si la deseuri menajere ! CASELE VOASTRE sunt pline de liniste si prosperitate ! MUTA-TI CASA in PODU ROS si locuieste acolo in ideile visurilor tale ! DAR nu poti pentru ca ti-ai cumparat casuta frumos pe deal, retras acolo unde mai poti DORMITA un pic in confort.

  IASI.

Lasa un comentariu