VIDEO. Cum arată pasajul de traversare a intersecției din Podu Roș

Municipalitatea a depăşit ultima etapă în ceea ce priveşte realizarea unei investiţii de anvergură şi care va rezolva problemele de trafic din zona Podu Roş. Este vorba de pasajele supraterane din Podu Roş, proiect care era blocat la Comisia de monumente din cadrul Direcţiei Judeţene de Cultură.

Construcţia pasajelor face parte din proiectul intitulat „Fluidizarea traficului din intersecţia Podu Roş cu Splai Bahlui Mal Drept şi Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron.

Valoarea proiectului este estimată la 84 de milioane de lei

Cele două pasaje vor avea o lungime de 551,6 metri (Pasaj Mal Drept), respectiv 546,6 metri (Pasaj Mal Stâng). Lăţimea fiecărui pasaj va fi de 7 metri (cu o singură bandă carosabilă). Realizarea investiţiei s-ar situa între 18 şi 24 de luni.

„Vă prezint proiectul pasajului de traversare a intersecției din Podu Roș la care s-a lucrat mai bine de un an. Este un proiect spectaculos, pentru care am demarat procedurile de identificare a surselor de finanțare. Valoarea proiectului este estimată la 84 de milioane de lei, putând fi finalizat în circa 24 de luni de la demararea investiției. Vă invit să îl analizați și să vă exprimați punctul de vedere. Vă mulțumesc pentru încredere!”, scrie Mihai Chirica, într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook.

3 Comments

  • Ma bucura faptul ca sau convins și acei care vroiau ca cei de pe Galata sa poată vedea palatul…de necesitatea acestui pasaj atât de necesar descongestionarii traficului.Ar mai fi necesar ca linia de tramvai și autobuz sa fieseparate de restul traficului…numai atunci se va ajunge mai repede la serviciu și își vor lasă mașina acasă .La un oraș așa de mare in expansiune ar fi necesar metroul.

  • Alta panarama de proiect cu o singura banda care se va bloca la orele de varf cum se intampla de altfel si pe pasajul Octav Bancila de la Tigarete. Dar cu 2 benzi pe sens de ce nu il faceti?

  • Domnule primar,cu ani in urma spuneati ca veti face din directia Nicolina spre Palat si Sf. Lazar.Cine a reusit sa va schimbe optiunea? Ati mers pe mana celor interesati sa fie platiti din proiect?

Lasa un comentariu