VIDEO. Carmen Dorobăț: „Avem multe cazuri cu forme medii de COVID-19”

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ Iași, Carmen Dorobăț, a declarat că multe persoane infectate cu COVID-19, care ajung la spitalul ieșean, au forme medii.

„La Spitalul de Boli Infecțioase Iaşi, marea majoritate a pacienților au forme medii. Puţini au forme asimptomatice sau uşoare. Simptomele sunt febră, jena respiratorie, tuse, uneori scăderea poftei de mâncare. Pentru fiecare pacient gândim o terapie în funcție de simptome, pe lângă medicaţie care intră în protocolul stabilit de Ministerul Sănătăţii în ceea ce priveşte infecţia cu SARS COV-2“, spune Carmen Dorobăț.

Medicul susține că oamneii trebuie să fie în continuare atenți chiar dacă a avut loc o relaxare a măsurilor.

„Trebuie să fim extrem de atenţi la măsurile de prevenţie. Trebuie păstrată în continuare distanţarea socială, spălarea pe mâini cu apă şi săpun de câte ori este cazul şi de fiecare dată când intrăm în casă şi purtarea măştii, care este obligtorie în spaţiile închise. Masca ar trebui purtată și în spaţiile deschise, în special unde există foarte mult praf, deoarece particulele de praf pot purta particule virale infectante care ne pot infecta”, a adăugat Carmen Dorobăț.

Lasa un comentariu