VIDEO. Angajată de la „Spiridon“, record de alcoolemie la volan în Iaşi

O infirmieră de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi s-a urcat aseară – în jurul orei 18.15 – beată la volan, cu o alcoolemie de 1,65 mg/l în aerul respirat (peste „3 la mie“ în sânge).

Femeia în cauză, Teodora Maftei, a lovit o maşină parcată în zona UMF, un Renault, moment în care un martor a sunat la Poliţie. Infirmiera şi-a continuat însă drumul pe bulevardul Independenţei, apoi spre zona Podul de Fier, până pe strada Eternitate, unde iarăşi s-a izbit de o altă maşină care staţiona. Autoturismul lovit lângă UMF aparținea unei colege de serviciu, scrie ziaruldeiasi.ro.

Femeia în vârstă de 40 de ani, aflată la volanul unui Volkswagen Passat, a refuzat iniţial să dea probe de alcool poliţiştilor, prin suflarea în etilotest. Aceştia susţin că nu au mai văzut în ultimii ani la Iaşi o femeie cu o alcoolemie atât de mare, la volan. Politiştii Biroului Rutier Iaşi analizau aseară decizia de a o reţine pentru 24 de ore. Ea a fost transportată la spital de două ori de către polițiștii de la rutieră pentru a i se preleva probe biologice de sânge. Pe numele infirmierei, polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului și cel mai probabil va rămâne fără permisul de conducere. De asemenea, femeia va plăti din buzunarul ei costul reparațiilor autoturismelor avariate.

Lasa un comentariu