Victimele de la Colectiv, comemorate și la Iași

Câteva sute de persoane au format vineri seară un lanţ uman de la Curtea de Apel Bucureşti până la fostul club Colectiv, în memoria victimelor incendiului din urmă cu cinci ani.

Distanţaţi din patru în patru metri, cei care au participat la acest lanţ al memoriei, aşa cum l-au numit organizatorii, au respectat toate regulile sanitare, având pe măştile de protecţie inscripţionată cifra 65, adică numărul celor care au murit din cauza incendiului.

La ora 22:32 de minute, participanţii la acest lanţ uman au ţinut un moment de reculegere în faţa fostului club Colectiv.

Și la Iași, zeci de oameni au aprins lumânări în Piața Unirii, în memoria victimelor Colectiv.

Amintim că vineri după-amiază, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care supravieţuitorii tragediei din clubul Colectiv vor beneficia de decontarea tratamentului medical pe toată durata vieţii.

Dosarul ‘Colectiv’ se află în a doua fază a procesului la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a pronunţat sentinţa în dosar în decembrie 2019, fiind condamnaţi la ani grei de închisoare fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, cei trei patroni ai clubului, patroana firmei de artificii, dar şi pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise.

Lasa un comentariu