Viceliderul deputaţilor PMP a cerut audierea ministrului Răzvan Cuc în Comisia de transporturi

Viceliderul deputaţilor PMP Petru Movilă a anunţat că a cerut audierea ministrului Răzvan Cuc în Comisia de transporturi a Camerei Deputaţilor, din cauza modului defectuos de gestionare a implementării investiţiei Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, denumită „Autostrada Unirii”.

„Am solicitat audierea ministrului Răzvan Cuc în cadrul Comisiei de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor. Din cauza gestionării defectuoase a implementării investiţiei Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, consider că este cazul ca acesta să explice de ce, la aproape un an de la promulgarea Legii nr. 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, Autostrada Unirii, încă mai discutăm despre licitaţii şi documentaţii, în loc să asistăm la construcţia efectivă a autostrăzii”, a scris Petru Movilă, duminică, pe Facebook.

Deputatul PMP, iniţiator al legii privind construirea Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, a adăugat că este o bătaie de joc lipsa de implicare a Ministerului Transporturilor în acest proiect.

„Cred că este momentul ca guvernanţii să explice negru pe alb ce se întâmplă cu Autostrada Iaşi – Tg. Mureş şi de ce, cu tot cu o lege în vigoare, asistăm la o asemenea bătaie de joc. Este strigător la cer modul în care, de la promulgarea legii, au tratat cei de la MT investiţia cât şi ieşenii. N-au găsit nici măcar o minimă doză de implicare şi de responsabilitate. De aceea, Răzvan Cuc trebuie să spună ce anume se întâmplă în acest minister în care fiecare face absolut ce vrea, fără să se ţină cont de absolut nimic”, a conchis Movilă.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, anul trecut, în 7 noiembrie, proiectul de lege privind aprobarea executării obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, denumită „Autostrada Unirii”.

(Sursa: Mediafax)

Lasa un comentariu