Vesti bune pentru scolile din Iasi!

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatei si Formarii Profesionale a publicat rezultatele evaluarii proiectelor de mobilitati Erasmus + depuse de institutiile de invatamant la apelul de propuneri din luna februarie 2020.

Iasul a fost bine reprezentat atat in ceea ce priveste candidaturile depuse, cat si rezultatele obtinute.

Astfel pe domeniul invatamantului tehnic si profesional au fost depuse 18 proiecte, 6 fiind aprobate. Primul proiect din lista este cel depus de Scoala Postliceala FEG Iasi, detinatoare a Cartei VET pentru mobilitati, avand o valoare de 181335 euro si vizeaza  formarea unui numar de 50 de cursanti ai scolii de la specializarile Asistent medical generalist, Asistent medical de farmacie si Analist programator  si a unui  numar de 10 cadre didactice, in parteneriat cu institutii din  Norvegia, Spania, Danemarca si Turcia.

Aceste mobilitati se vor desfasura in paralel cu mobilitatile planuite pentru anul 2020 pentru specializarile Stilist, Agent vamal si Asistent de gestiune, care au fost amanate din cauza pandemiei de COVID.

Celelalte institutii din jud Iasi care au castigat finantari pentru proiecte din domeniul IPT sunt: Liceul Petru Rares din Targu Frumos, Colegiul Cai Ferate Unirea din Pascani, Colegiul Tehnologic Economic de turism, Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida si Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi. Pe domeniul educatiei adultilor, CJRAE Iasi a castigat un proiect, iar pe domeniul educatiei scolare, nu mai putin de 16 institutii de invatamant au obtinut finantare.

Fondurile atrase de institutiile de invatamant din judetul Iasi pentru formarea in parteneriat transnational a elevilor si a cadrelor didactice,  se ridica la peste 1.200.000 euro, fiind cele mai mari sume din ultimii ani.

Lasa un comentariu