Veste tragică din lumea politică ieșeană!

Veste tragică în politică ieșeană. Fostul deputat UNPR Luminița Iordache a încetat din viață în această dimineață.

Luminița Iordache s-a luptat cu o boală necruțătoare în ultima perioada, însă în cursul acestei dimineți, 29 august 2020, a încetat din viață.

Luminița Iordache era încă activă politic, ea activând la nivel înalt în structurile UNPR, formațiune condusă la nivel central de generalul Gabriel Oprea, relatează bzi.ro

Tragedie în politică ieșeană. Fostul deputat UNPR Luminița Iordache a încetat din viață în această dimineață, 29 august 2020. Luminița Iordache s-a luptat cu o boală necruțătoare în ultima perioada. Luminița Iordache era încă activă politic, ea activând la nivel înalt în structurile UNPR, formațiune condusă la nivel central de generalul Gabriel Oprea.

Fostul deputat Luminița Iordache era unul din liderii UNPR

Fostul deputat Luminița Iordache, de profesie jurist, s-a născut în 19 ianuarie 1955 la Iași, era căsătorită și avea doi copii. A absolvit în 1974 Liceul Teoretic, iar în anul 1999 a absolvit Facultatea de Drept. În anul 2005 a obținut o diplomă de master în Managementul afacerilor.

Intre 1978 și 1991 a fost șef unitate la SC Comtex SA, iar între 1991 și 2008 a fost director general al unei societați comerciale. Timp de două mandate, in perioada 2000- 2004 și 2004- 2008 a fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Iași, mandat reconfirmat în anul 2008.

Între anii 2005 și 2008 a fost vicepreședinte al organizației județene PSD Iași, perioada în care a ocupat și calitatea de vicepreședinte al organizației naționale de femei din PSD și pe cea a organizației județene de femei a filialei ieșene.

Carieră politică îndelungată pentru fostul deputat Luminița Iordache

A fost parlamentar în Camera Deputaților în legislatura 2008-2012. A făcut parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții – Secretar (pâna în mai 2010), Vicepreședinte (din apr. 2011), dar și din Comisia pentru comunitățile de români din afară granițelor țării. De asemenea, fostul deputat ieșean a fost membru în Comisia permanentă a Camerei Deputaților și Senatului privind Statutul deputaților și al senatorilor, organizarea și funcționarea ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului (din dec. 2011).

Luminița Iordache a făcut parte și din Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea situației Societății Comerciale «Nicolina» – S.A. și a modului în care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a gestionat activele acesteia în perioada ianuarie 2005 – decembrie 2008. Această a fost membru supleant în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE.

În ultima perioada, Luminița Iordache a fost cea care a coordonat intens activitatea UNPR Iași, structura în care a activat ani la rând. De altfel, fostul deputat Luminița Iordache a fost cea care a pus bazele UNPR la Iași, partidul lui Gabriel Oprea având reprezentare în structurile politice și datorită acesteia.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Lasa un comentariu