Verificările instalațiilor de gaze naturale continuă la nivelul municipiului Iași

25 de echipe de intervenții lucrează pentru verificarea situațiilor semnalate în urma prezenței unui miros persistent, specific gazelor naturale, în după-amiaza zilei de 27 octombrie;

Pentru o scara de bloc la care s-au identificat scapări de gaze pe instalația interioară și la alte 2 apartamente din alt imobil a fost necesară sistarea gazelor naturale până la remedierea defecțiunilor.

În după-amiaza zilei de 27 octombrie a.c., reprezentanții Transgaz au alimentat cu mercaptan odorizatorul din zona Păcurari, fapt ce a condus la un miros persistent, specific gazelor naturale, la nivelul municipiul Iași. În decurs de cateva ore Dispeceratul Delgaz Grid a primit din mun. Iași un număr de reclamații de 100 de ori mai mare decât într-o zi obișnuită. 

Imediat după incident, echipele de intervenție ale Delgaz Grid au fost suplimentate cu personal din Pașcani, Bacău și Piatra Neamț, fiind verificate cea mai mare parte a sesizărilor primite privind mirosul de gaze naturale. Până acum au fost constatate scăpări de gaze naturale pe instalațiile interioare, ce aparțin proprietarilor, la o scară de bloc cu 20 de apartamente și la alte 2 apartamente din alt imobil, fiind întreruptă alimentarea cu gaze naturale până la remedierea defecțiunilor.

În cazul în care sunt depistate scăpări pe instalația de utilizare comună (coloane), de pe casa scării, iar alimentarea a fost sistată, asociațiilor de proprietari/proprietarilor le revine responsabilitatea să contacteze o firmă autorizată de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru remedierea defecțiunilor instalaţiei interioare de gaz, astfel încât Delgaz Grid să poată relua alimentarea cu gaze naturale în condiţii de siguranţă pentru aceştia.

Firmele autorizate de către ANRE pentru astfel de lucrări se regăsesc pe site-ul ANRE la adresa https://portal.anre.ro/PublicLists/AtestatGN, consumatorii putând alege oricare din aceste firme, chiar și din alte județe. 

Echipele Delgaz Grid sunt în continuare în teren pentru a finaliza verificarea tuturor situațiilor semnalate în urma prezenței mirosului specific al gazelor naturale și sunt pregătite permanent să reia alimentarea cu gaze naturale la consumatorii afectați, imediat ce defecțiunile din instalațiile de utilizare sunt remediate de către aceștia.

Regretăm disconfortul produs de această situație care nu a fost generată de compania noastră.

Lasa un comentariu