Vehiculele parcate neregulamentar pot fi ridicate de pe stradă, în toată țara

Atenție mare unde vă lăsați mașina! Vehiculele parcate neregulamentar pot fi ridicate de pe stradă, în toată țara.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, spune că nu este adeptul unei asemenea măsuri radicale, în condițiile în care ar trebui să mai treacă vreo doi ani pentru rezolvarea problemelor din trafic. Cel puțin, în București. Aici, decizia este la primăriile de sector.

Capitala este mărturie vie a ideii de haos în trafic. Este plin de mașini parcate neregulamentar. Nu există petic disponibil de ciment care să nu fie ocupat. Nici măcar acolo unde parcă, parcă ar răsări o idee de pistă pentru biciclete. Iar prima bandă a devenit amintire pe porțiuni întregi din principalele artere.

Noua lege, promulgată deja de presedintele Klaus Iohannis, dă mână liberă Poliției Locale din orice oraș să ridice de pe stradă vehiculele lăsate în afara zonelor marcate, scrie stirileprotv.ro.

Legea spune că măsură ridicării mașinii este valabilă pe durata a 24 de ore. În plus, nu vor putea fi ridicate maşinile în care se afla şoferii sau alţi pasageri.

Ce se va întâmpla, însă, după cele 24 de ore? Fiecare primărie va veni, probabil, cu o decizie pe plan local, care să plece de la prevederile legale.

Pentru a depăși aceste probleme, este nevoie, însă, de locuri de parcare și de soluții inteligente de management al traficului.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: „Nu este corect, în momentul ăsta, să penalizezi oamenii, mai puţin pe cei care parchează flagrant pe trecerea de pietoni, în staţii. Într-un interval de doi ani, când o să rezolvăm problema traficului, ne putem gândi la acest tip de sancţiuni”.

Florin Roman, inițiatorul legii: „Primăriile din toată ţara por trece la fapte. Va trebui ca încet, încet să ne obişnuim şi aici şi să punem presiuni pe autorităţile locale să genereze mai multe locuri de parcare”.

În Capitală, decizia le aparține primăriilor de sector. Edilii au anunțat deja că vor trece la ridicarea vehiculelor.

Lasa un comentariu