Vasile Cîtea: „Și tot românul să prospere” I. L. Caragiale – O scrisoare pierdută

Acoperiţi de adeverinţe şi certificate de studii îndoielnice, adăpostiţi sub pulpana raglanului prezidenţial, liberalii şi useriştii pun mână de la mână să năruiască ţara.

Să o năruiască, în direcţia cea bună, direcţie cunoscută doar de ei şi de câţiva activişti mitingişti, conşistent motivaţi material.Pe scurt, tot ce mişcă trebuie redus, tăiat, îngheţat. Un NU hotărât burselor, subvenţiilor, ajutoarelor sociale, creşterii pensiilor şi a alocaţiilor. Un NU şi mai hotărât investiţiilor. Educaţia, sportul, sănătatea şi cultura sunt un lux în România, la fel ca şi drepturile omului, aşa cum se exprima public, nu demult, o fostă doamnă ministru a justiţiei.

Efectele pandemiei ar trebui compensate cu măsuri de sprijinire a economiei, nu cu decapitarea industriei şi iniţiativei autohtone. Sărăcirea populaţiei nu poate produce bunăstare.

Bunăstarea prin sărăcie este un nonsens pe care-l poate pricepe orice student la Viena sau la Harvard.Dacă nu îmbunătaţeşti colectarea la ANAF şi nu faci investiţii, vei împărţi sărăcia la din ce în ce mai mulţi români. Este vorba despre o lecţie simplă, uşor de înţeles, chiar şi de către „un factor politic” care nu reuşeste să pronunţe cuvinte cu mai mult de 2 silabe.

(Sursa: Comunicat de presa Vasile Cîtea, deputat PSD Iasi)

Lasa un comentariu