Vasile Cîtea: Scrisoare Pentru Ieșeni (P)

Dragi ieșeni,

Duminică sunteți așteptați la vot. Este ultima ocazie să vă faceți cuvântul auzit până în 2024. Ce veți decide duminică va rămâne bătut în cuie în următorii patru ani.

Cândva, Mihai Viteazul spunea, după ce strânsese toate plaiurile românești sub un singur sceptru, „Asta-i pohta ce-am pohtit: Moldova, Ardealul și Țara Românească”. Le voise pe toate împreună pentru a putea clădi o țară pentru toți românii. Timpurile, din nefericire, nu i-au permis-o.

Azi, președintele Iohannis se visează un al doilea Mihai Viteazul. Aflat la al doilea mandat, pune în aplicare, pas cu pas, planul său de acaparare a întregii puteri. Dar nu pentru români, ci pentru el și ai lui. „Țara lui”, „românii lui”, „guvernul lui” sunt cuvintele pe care le auzim zilnic de la președintele care speră că de luni va avea și „Parlamentul lui”. Al lui, nu al țării. Al camarilei liberale, nu al românilor. Patru ani de liber la jaf și îmbogățire.

Uitați-vă în jur, la România aflată la doar un an de la cucerirea puterii de către liberali și spuneți dacă vă place ce vedeți. Pentru tot ce e rău, PNL spune că sunt de vină românii, care nu respectă regulile de luptă împotriva pandemiei. Mâine, vor fi de vină tot românii, pentru că nu înțeleg genialele planuri ale PNL. Poimâine, tot românii, pentru cine știe mai ce. Pentru liberali, orice încă merge în țara asta își datorează existența lor și prețioaselor indicații ale lui Klaus Werner Iohannis. Pentru ce e rău, evident, de vină sunt și vor fi, românii.

Dacă nu asta este România pe care v-o doriți, veniți alături de noi. PSD a rămas singurul partid care nu a depus armele în fața ofensivei PNL și care va continua lupta pentru echilibrul democratic al vieții politice. PNL mizează pe o prezență redusă la vot, astfel încât slugile și activul de partid să facă diferența. De asta au și fixat alegerile în plină pandemie: ca frica să-i țină pe români în case. Dar încă patru ani cu Orban și ai lui vor fi o condamnare sigură.

Veniți la vot! România nu este a lui Iohannis, nu este a PNL, ci a românilor. O puteți dovedi și suntem convinși că o veți face. Fiecare vot în plus înseamnă încă un pas spre un Parlament care să reflecte voința românilor, nu a lui Iohannis și a camarilei lui.

(Sursa: Comunicat de presa Vasile Cîtea, deputat PSD Iași)

Lasa un comentariu