Vasile Cîtea: Refrenul liberal

Guvernul liberal are un motto:” NU SUNT BANI”. Sună ca refrenul unei manele care justifică tot ceea ce nu face guvernul liberal.

Nu sunt bani pentru că Anaf nu colectează, pentru că banii se duc, prin atribuiri directe, la firme de partid. Pentru că achizițiile au fost haotice și netransparente; pentru că miniștrii liberali nu au înteles că trebuie să crească veniturile ca să crească consumul și că investițiile în economia autohtonă asigura bunăstare.

Acesta este cuvântul cheie: bunăstare, dar este vorba de bunăstarea tuturor românilor, nu numai a prietenilor liberali.
În Guvernul Orban, ideologia alocă banii în direcții greșite.

Între timp, Ministrul de Finanțe se plânge că este atacat de hackeri colorați și de grupuri de teroriști economici. Maine – poimânine, vom afla că l-au atacat niște omuleți verzi.

Doamna Ministru Violeta Alexandru face woman show în Parlament, cu accente care ar pune pe gânduri o echipă de psiho – analiști.

Liberalii se plâng că nu sunt bani, că nu pot, că nu au, că nu sunt lăsați să orice de FMI, de UE, de toate acronimele și prescurtările imaginabile.

Dacă nu pot, să plece! Să se regrupeze în particular, să îi lase pe români să creeze, să își crească copiii, să trăiască!

NU SUNT BANI NU ESTE NICI JUSTIFICARE, NICI PROGRAM DE GUVERNARE. Dacă unul dintre marii Brătieni de la care actualii se revendică ar auzi acest refren, și-ar renega descendența, pentru că „NU SUNT BANI” sună jalnic.

Lasa un comentariu