Vasile Cîtea: „Punctul de pensii va crește începând cu 1 ianuarie cu 12,5%”

În ultimele săptămâni au fost purtate mai multe discuții în cadrul coaliției despre procentul de creștere a punctului de pensii din România. Astfel că la ultima discuție avută ieri am hotărât ca pensiile românilor să crească cu 12,5%, respectiv punctul de pensie va fi de 1784 de lei.

În plus, pe lângă creșterea punctului de pensii dorim să mai acordăm încă un sprijin economic începând cu 1 ianuarie pentru pensionarii care nu se încadrează în pensia de 3000 de lei. Astfel că, pentru pensionarii care au până în 1500 de lei le vor fi acordați încă 1000 de lei, pentru cei care au 2000 de lei pensie le vor fi acordați încă 800, iar cei care ating pragul de 3000 de lei vor mai primi în plus încă 600 de lei.

Sprijinul economic oferit în plus pentru pensie va fi acordat pe parcursul a două etape în anul 2023. Totodată am hotărât să mai acordăm încă un sprijin economic pentru plata facturilor la energie în valoare de 1400 de lei, tot în două etape, pentru pensionarii care au pensii de până în 2000 de lei și au împlinit vârsta de 60 de ani.

Am mai hotărât ca și în anul 2023 să acordăm persoanelor cu venituri de până în 1700 de lei, carduri pentru alimente în valoare de 250 de lei odată la două luni, asemănător cardurilor de sprijin social distribuite în prezent. Pe lângă acestea va mai fi acordată o a 13-a indemnizație pentru persoanele cu handicap.

Tot anul următor va fi actualizată și indemnizația pentru veteranii de război și pentru văduvele acestora, estimând o creștere de aproximativ 30% după ce aceasta nu a mai crescut începând cu anul 2018.

Încă de la începutul discuțiilor am fost hotărâți în propunerile noastre de majorare a pensiei cu măcar 15 % și astfel consecvența noastră s-a valorificat în cadrul discuției de ieri, în majorarea de măcar 12,5% a pensiilor românilor și într-un cuantum de sume de sprijin pentru aceștia.

(Comunicat de presă remis de către Birou Parlamentar deputat PSD Iași, Vasile Cîtea)

Lasa un comentariu