Vasile Cîtea: „P.N.L. a găsit soluția pentru pensionari: ieșirea naturală din sistem!”

„După ultimele manifestări ale Ministrului Muncii, suntem îngrijorați de românii care speră să aibă o viață liniștită la pensie. Supărați de faptul că pensionarii României au acordat încredere Partidului Social Democrat și programului său de guvernare, actualul partid de guvernământ a trecut la represalii împotriva acestor oameni, căutând tot felul de măsuri care să întruchipeze o „mega reforma” a sistemului de pensii.

Acestea fiind spuse, P.N.L. a declanșat vânătoarea împotriva pilonului I de pensii, anunțând un program de creștere a contribuțiilor la pilonul II până în anul 2021, însă neprecizând dacă această creștere se va imputa sau nu asupra venitului net al pensionarului.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns acest lucru, indignați aproape de obligația legală de a mări punctul de pensie cu 40 % din luna septembrie 2020, actualii guvernanți liberali au venit în spațiul public și cu două măsuri „ compensatorii”, anume mărirea vârstei de pensionare la 70 de ani și interzicerea cumulului pensiei cu salariu pentru persoanele care lucrează la stat.

Din păcate, cifrele puse la dispoziție de Institutul Național de Statistică conturează o realitate dureroasă pentru pensionarii României, speranța de viață sănătoasă ridicându-se undeva la vârsta de 59 de ani.

Dacă luăm în considerare cifrele puse la dispoziție de I.N.S., cifre care sunt și la dispoziția actualului Guvern, putem trage concluzia că P.N.L. nu dorește altceva decât o populație bolnavă în câmpul muncii, chinuindu-se efectiv pentru ziua de mâine, ceea ce nu înseamnă altceva decât un tratament inuman și degradant.

Această politică de genocid social nu are acoperire nici în raportul dintre salariații activi și pensionari. După ultimele mențiuni ale I.N.S. numărul salariaților activi ridicându-se la aproape 7 milioane, în timp ce numărul pensionarilor nu depășeste numărul de 6 milioane.

Acestea fiind spuse, unde este pericolul pentru sistemul național de pensii și unde poate fi găsit  acest așa zis colaps cu care P.N.L. ne amenință tocmai pentru a oferi o justificare sinistră măsurilor care nu constituie altceva decât un genocid social în forma premeditată și continuată. „

Deputat Cîtea Vasile, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport și vicepreședinte în Comisia pentru tehnologia informației

sursa: comunicat de presă remis de către Birou Parlamentar Deputat Vasile Cîtea

Lasa un comentariu