Vasile Cîtea: Neînlocuibilii

Redresarea economică, dezvoltarea regională, educaţia, sportul, turismul sunt subiecte marginale pentru cabinetul Cîţu.

Dreapta se apleacă cu îndârjire asupra sănătăţii poporului. Valul I şi valul II au trecut cu pierderi economice şi de vieţi omeneşti.Ba o cocoaşe, ba alta, ba dinţi de fierăstrău, ba platouri, în fine, nenumărate fenomene geografico – zoologice ne-au cocârjat.

Acum, în valul III, surferii guvernamentali se concentrează pe teorie ca să ajungă la practică.Onorabilul ministru al sănătăţii, domnul Vlad Voiculescu, s-a întors spre lumea artei. A explicat la un teatru doritorilor de lămuriri suplimentare că totul, dar absolut totul, se bazează pe principiul rotiţelor dinţate.

O rotiţă mititică antrenează,cu dinţişorii ei o rotiţă mai mare, cu dinţişori mai măricei şi tot aşa. Exact ca în viaţă. Am învăţat şi noi la fizică în şcoala elementară. Nu s-a schimbat nimic, teoria este valabilă, dar cineva trebuia să ne amintească şi uite că a fost să fie ministrul sănătăţii!

Fireşte, principiul rotiţelor nu are o legătură evident cu situaţia din teren, altfel am fi priceput ce are a face dinţişorul cu, de exemplu, spitalul de la Leţcani.13 milioane de euro pentru o înjghebare nefuncţională: circuite electrice – praf, sistem de aerisire – varză, sistem de încălzire – inexistent, sistem de dezinfectare – 0.

În ce val va fi funcţional încropirea de la Leţcani? Nu se ştie.Ceea ce se ştie sigur este că guvernul Cîţu a pus în pagină un memorandum prin care se reduc veniturile corpului medical.Aşa da, o adevărată măsură de dreapta!

În plină pandemie, trebuie puşi la punct şi medicii şi personalul medical. Adevărul este că prea li s-a urcat la cap. Îşi imaginează că sunt de neînlocuit când, de fapt, orice absolvent de ceva le poate ţine locul.

(Sursa: Comunicat de presă Vasile Cîtea, deputat PSD Iași)

Lasa un comentariu