Vasile Cîtea: Drepturi fundamentale

Pe 15 martie 1962, preşedintele J.F.Kennedy a susţinut, în Congresul american, o alocuţiune istorică, referitoare la drepturile consumatorilor. Preşedintele SUA sublinia cele 4 drepturi fundamentale ale consumatorului: dreptul la informare, dreptul la securitate, dreptul de a fi ascultat şi dreptul de a alege liber produse şi servicii.

Aproape 60 de ani mai târziu, România, stat democratic, parte a Uniunii Europene, este departe de a respecta multe drepturi.În România, stat democratic, parte a UE, cetăţenii nu sunt informaţi corect despre aproape niciun aspect al propriei lor existenţe.

Românii sunt constant manipulaţi şi minţiţi de „factorii de decizie”. Cifrele care sunt aruncate în faţă sunt inexacte, oportun modificate de oamenii fără faţă şi fără identitate, strânşi în comitete secrete care decid, în mod discreţionar şi absolut, parametrii vieţii cetăţenilor.Când a devenit ministru, domnul Florin Vasile Cîţu a rostit cuvinte de neuitat: a acuzat Guvernul PSD că ar fi guvernat „cu dublă contabilitate”.

Ar fi avut, adică, un soi de catastif oficial şi unul oficios. De-a lungul îndelungatei sale experienţe profesionale, Florin Vasile Cîţu a văzut certamente contabilităţi duble la vreo bancă, la un CAP (cooperativă agricolă de producţie) sau la vreun SMT (staţiuni de maşini şi tractoare). Și, mai apoi, l-a transpus el însuşi în viaţă în cabinetul pe care îl conduce.

Altfel nu se poate explica dublul standard pe care îl „implementează” în programul de vaccinare: centre de vaccinare cu circuit inchis, destinate VIP-urilor (cetăţeni de categoria I) şi centre de vaccinare pentru neesenţiali, adică pentru masa amorfă a românilor de categoria a II-a.Thomas Jefferson, alt preşedinte al SUA, spunea: „Atunci când Guvernul se teme de cetăţeni, este democraţie, dar atunci când cetăţenii se tem de Guvern este dictatură”.

Se aude la Palatul Victoria şi la Cotroceni?

(Sursa: Comunicat de presă Vasile Cîtea, deputat PSD Iași)

Lasa un comentariu